Connect with us

Woordenlijst cannabis

Decriminaliseren

Het verminderen van de straffen voor een misdrijf. Door decriminalisering wordt de classificatie van cannabisbezit over het algemeen verlaagd van een misdrijf of overtreding naar een civiel delict. Door het decriminaliseren van niet-medische cannabis verdwijnt bijvoorbeeld de dreiging van arrestatie voor het bezit van kleine hoeveelheden cannabis.

PUBLICITE

Wat betekent decriminalisering?
De decriminalisering van drugsgebruik, en cannabis in het bijzonder, betekent dat het bezit en gebruik van kleine hoeveelheden recreatieve cannabis niet zal leiden tot een aanklacht wegens misdrijf en/of mogelijke gevangenisstraf. In plaats daarvan kan het bezit van cannabis een civiele overtreding zijn, meestal bestraft met een boete.

Wat is het verschil tussen decriminalisering en legalisering?
Het verschil tussen decriminalisering en legalisering zit hem in de wettelijke classificaties en straffen die bij beide horen. Wanneer cannabis in een gemeente is gelegaliseerd, zijn er geen juridische gevolgen voor het bezitten of consumeren van een bepaalde hoeveelheid wiet in overeenstemming met de wet. Aan de andere kant, waar cannabis gedecriminaliseerd is, kunnen overtreders een boete krijgen als ze in het bezit van cannabis worden aangetroffen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed