Business

Dinafem kondigt zijn eerste nieuws sinds 2020 aan

Gepubliceerd

on

Bijna 3 jaar waren voorbij gegaan zonder een update op hun sociale netwerken. Maar op 14 november hervatte de Spaanse cannabiszaadbank Dinafem haar berichtgeving op haar sociale accounts, na een absolute stilte die volgde op een grote anti-drugsoperatie uitgevoerd door de Spaanse autoriteiten in 2020.

PUBLICITE

In een eerste bericht wilde Dinafem iedereen bedanken voor de steun die ze heeft gekregen en uitte ze haar vechtlust.

“We willen graag publiekelijk de vele mensen en organisaties bedanken die hun solidariteit en genegenheid hebben getoond voor Dinafem en haar 100 ontslagen werknemers. Dinafem heeft de verkoop van zaden niet hervat, de gerechtelijke autoriteit heeft ons dat uitdrukkelijk verboden en we moeten wachten op de uitkomst van het proces voordat we dat weer kunnen doen, tenminste zolang Dinafem een Spaans bedrijf is. We hebben het volste vertrouwen in het rechtssysteem en kijken uit naar de rechtszaak om onze onschuld te bewijzen. Ze kunnen de bloemen afknippen, maar ze kunnen de lente niet tegenhouden. We komen eerder vroeger dan later terug!”

Volgens onze informatie is een terugkeer nog niet gepland. De deadline voor de rechtszaak, die naar verwachting volgend voorjaar zal plaatsvinden, is de enige waar de zaadbank aan denkt.

Vervolging en rechtszaak

In september 2020 werden 14 werknemers van Dinafem gearresteerd tijdens een antidrugsoperatie in Spanje. Het bedrijf reageerde toen met een persbericht, waarin het onder andere schreef:

“Deze harde klap heeft een klimaat van onzekerheid gecreëerd voor de hele sector, inclusief voor bedrijven zoals wij die zich toeleggen op het kopen en verkopen van cannabiszaden, geheel of gedeeltelijk.”

Later werden details verstrekt over de operatie, bekend als Inxer-Toro, die plaatsvond tussen 15 en 17 september in de provincies Guipúzcoa en Navarra. Tijdens de operatie werden 14 mensen gearresteerd, 17 huizen doorzocht en industriële gebouwen binnengevallen.

De operatie leverde €207.000 in contanten op, geverifieerde bitcoinrekeningen en -portefeuilles, onthulde 20 miljoen cannabiszaden met een doorverkoopwaarde van €100 miljoen en “een high-end laboratorium gespecialiseerd in de productie van specialiteiten uit Cannabisplanten met behulp van geavanceerde genetische technieken”. Niets vreemds dus voor een zadenbank.

Click to comment

Trending

Mobiele versie afsluiten