Connect with us

Amerikaanse senatoren willen medicinale cannabis voor veteranen legaliseren

Gepubliceerd

on

Veteranen en medicinale cannabis
Volg ons op Facebook

Democraten in de Senaat willen een reeks cannabisamendementen aannemen, waaronder een voorstel om medicinale cannabis voor Amerikaanse veteranen te legaliseren, als onderdeel van een defensiewet die deze week wordt behandeld.

PUBLICITE

De wetgevers willen de cannabismaatregelen, samen met een ander door de GOP gesponsord amendement dat de strijd tegen fentanyl zou versterken en barrières voor onderzoek naar drugs van lijst I zou wegnemen, toevoegen aan de National Defense Act (NDAA).

Een van de amendementen, ingediend door de Democratische senator Brian Schatz, zou veteranen toestaan medische cannabis te gebruiken in staten en gebieden waar het legaal is, volgens een apart wetsvoorstel dat de senator in april indiende.

Het zou ook artsen beschermen die patiënten ontvangen en het nodige papierwerk invullen om het gebruik van medicinale cannabis aan veteranen aan te bevelen. Tot slot zou het Amerikaanse ministerie van Veteranenzaken klinische proeven moeten ondersteunen die de therapeutische effecten van cannabis onderzoeken bij de behandeling van aandoeningen zoals pijn en posttraumatische stressstoornis (PTSS), waar veteranen vaak last van hebben.

“Cannabis en de bestanddelen ervan zijn veelbelovend voor pijnbestrijding en de behandeling van een breed scala aan ziekten en aandoeningen, waaronder posttraumatische stressstoornis”, luidt het voorstel. “Medische cannabis in staten waar het legaal is, kan een minder schadelijk alternatief zijn voor opioïden bij de behandeling van veteranen.

PUBLICITE

Het amendement is mede ingediend door de Democratische senatoren Cory Booker, Ron Wyden, John Fetterman, Alex Padilla, Mark Kelly, Tim Kaine en Peter Welch. Schatz en andere wetgevers hebben geprobeerd om de cannabistaal voor veteranen toe te voegen aan eerdere versies van de NDAA in voorgaande jaren, maar hebben nooit een stemming over de kwestie gekregen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed