Connect with us

Bègles wil experimenteren met de legalisering van cannabis

Gepubliceerd

on

Legalisering van cannabis in Bègles

De burgemeester van Bègles, een klein stadje met 30.000 inwoners in de buurt van Bordeaux, wil van zijn stad een proeftuin maken voor de gecontroleerde legalisering van cannabis.

PUBLICITE

Het voorstel van burgemeester Clément Rossignol Puech om te experimenteren met de productie, verkoop en consumptie van cannabis in Bègles vindt zijn oorsprong in twee recente rapporten: een van de Mission d’Information sur les usages du cannabis, gehouden in de Nationale Assemblee in 2021, en het andere van de Conseil économique, social et environnemental (CESE) in 2023. Beide rapporten spraken zich uit voor legalisering van cannabis onder toezicht.

Overtuigd van de noodzaak om het bestaande wetgevende kader te hervormen, stuurde de burgemeester van Bègles eerder dit jaar een brief naar de president van de Republiek met dit experimentele voorstel.

“Toen ik op de knop ‘verzenden’ drukte, had ik het gevoel dat ik mijn plicht had gedaan, de groene politicus feliciteerde zichzelf afgelopen maart aan Newsweed.Het was de eerste keer dat ik me publiekelijk inzette voor de legalisering van cannabis, ook al is het een onderwerp dat ik al lang ken.”

De burgemeester zegt gemotiveerd te zijn door verschillende doelstellingen: het bestrijden van illegale handel en het daarmee gepaard gaande geweld, het ontlasten van het justitiële systeem, het beter ondersteunen van gebruikers, het terugdringen van consumptie door jongeren door middel van kwaliteitscontrole en het bijdragen aan de regionale economische ontwikkeling door het opzetten van een nieuwe landbouwindustrie.

PUBLICITE

Om dit te bereiken wil hij de drijvende krachten van het land mobiliseren rond zijn project. In een artikel dat afgelopen weekend in het Franse dagblad Le JDD verscheen en ondertekend is door een vijftigtal prominenten uit alle lagen van de bevolking, wordt opgeroepen om “te experimenteren met een lokaal model voor de legalisering van cannabis” en samen te werken aan “een model dat beantwoordt aan de behoeften, verwachtingen en capaciteiten van onze gebieden, een lokaal model dat echt werkt”, waarschijnlijk vergelijkbaar met wat al gebeurt in Zwitserland en met wat gedeeltelijk gepland is voor Duitsland.

Op donderdag 15 juni wordt in Bègles een rondetafel gehouden met leden van de Franse Economische, Sociale en Milieuraad, de nationale secretaris van het Syndicat de la Magistrature, verslaafden en artsen, evenals een CBD-producent. Het doel van dit evenement, dat voor iedereen toegankelijk is, is om de wenselijke contouren te schetsen van een Frans model voor de gereguleerde legalisering van de productie, verkoop en consumptie van cannabis.

Alle informatie is beschikbaar op de website van het gemeentehuis.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed