Connect with us

Nieuwe strijd woedt in Florida over de legalisering van cannabis

Gepubliceerd

on

Strijd over de legalisatie van cannabis in Florida

Actievoerders in Florida hebben genoeg handtekeningen verzameld om hun voorstel voor cannabislegalisering te kwalificeren voor het stembiljet van november 2024. De campagne wordt echter geconfronteerd met een juridische uitdaging van de procureur-generaal van de staat, zoals in voorgaande jaren.

PUBLICITE

Cannabisbedrijf Trulieve, een financiële supporter van de Smart & Safe Florida campagne, heeft tot nu toe meer dan 38 miljoen dollar bijgedragen.

“Onze investering toont onze vaste overtuiging dat Floridianen klaar zijn om de vrijheid te ervaren om cannabis te gebruiken voor persoonlijke consumptie; een vrijheid die momenteel wordt genoten door meer dan de helft van de Amerikaanse volwassenen,” zei CEO Kim Rivers van Trulieve donderdag in een persbericht.

“Met meer dan 965.000 gevalideerde handtekeningen uit bijna elke regio van onze staat is het duidelijk dat deze kiezers deze overtuiging delen. We zijn blij dat de campagne deze mijlpaal heeft bereikt en kijken ernaar uit om dit initiatief in november op het stembiljet te zien.”

Wettelijk pingpongen

De Florida Division of Elections, die de petitietellingen aan het eind van elke maand bijwerkt, meldde onlangs dat het 967.528 handtekeningen had geverifieerd die eind mei waren verzameld en daarmee de vereiste drempel van 891.523 handtekeningen had overschreden.

PUBLICITE

“Er zijn een paar stappen voordat het op het stembiljet komt en een stembiljetnummer krijgt, maar het heeft het vereiste aantal handtekeningen ontvangen om dat proces te beginnen,” vertelde Mark Ard, woordvoerder van het Florida Department of State aan MJBizDaily.

Vorige maand kondigde de procureur-generaal van Florida, Ashley Moody, echter een rechtszaak aan om de maatregel Smart & Safe Florida te diskwalificeren van het stembiljet. Ze beweert dat het initiatief in strijd is met de grondwet van de staat, die één doel heeft voor stembusinitiatieven. Voorstellen die worden ingediend voor een volksinitiatief moeten nauw gericht zijn op een bepaald onderwerp.

Ondanks dit standpunt zeggen de campagnevoerders dat ze de maatregel zorgvuldig hebben overwogen en dat ze er vertrouwen in hebben dat de rechtbank zal oordelen dat de maatregel voldoet aan de grondwettelijke vereisten.

De procureur-generaal voerde hetzelfde argument aan tegen een legalisatiemaatregel uit 2022, en het Hooggerechtshof verwierp die maatregel vervolgens. Het Hooggerechtshof zal het beroep van Moody volgende maand al behandelen. Beide partijen presenteren hun eerste argumenten aan het Hof op 12 juni, met mogelijke mondelinge argumenten daarna.

PUBLICITE

Wat stelt Smart & Safe Florida voor?

.
Dit is wat het Smart & Safe Florida cannabis legalisatie initiatief mogelijk zou maken:

  • Volwassenen van 21 jaar en ouder zouden maximaal drie onces cannabis (84 gram) kunnen kopen en bezitten voor persoonlijk gebruik. Voor cannabisconcentraten geldt een maximum van vijf gram
  • .

  • Medische cannabisapotheken zouden cannabisproducten en toebehoren kunnen “verwerven, kweken, verwerken, produceren, verkopen en distribueren aan volwassenen voor persoonlijk gebruik”
  • .

  • De wetgever mag – maar is niet verplicht – extra entiteiten goedkeuren die momenteel geen cannabis dispensarium met vergunning zijn
  • Het initiatief verduidelijkt dat niets in het voorstel de wetgever ervan weerhoudt “wetten aan te nemen die in overeenstemming zijn met dit amendement”
  • .

  • Het amendement specificeert verder dat niets in het voorstel “de federale wetgeving verandert”, wat een poging lijkt te zijn om rechtszaken uit het verleden over misleidende stemmingstaal te vermijden
  • Er zijn geen bepalingen voor homegrown, het wissen van gegevens uit het verleden of sociale gelijkheid
  • De maatregel wordt zes maanden na goedkeuring door de kiezers van kracht

> Vervolg: Florida’s recreatieve cannabis legalisatie voor het Hooggerechtshof

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed