Connect with us

Canadese cannabisindustrie overbelast, zegt rapport Health Canada

Gepubliceerd

on

Belastingen op cannabis in Canada
Volg ons op Facebook

Een nieuw rapport van Health Canada onthult dat hoge vergoedingen die in rekening worden gebracht aan Canadese cannabisbedrijven het de industrie onmogelijk maken winst te maken.

PUBLICITE

Het rapport, getiteld “2021-2022 Review of the Cannabis Cost Recovery Framework”, heeft als doel voortgang te informeren over het bereiken van de belangrijkste beleidsdoelen van cannabislegalisatie in Canada om “een diverse en nationale cannabisindustrie” te ondersteunen.

Onder de huidige regelgeving moeten cannabisbedrijven vergoedingen betalen om Health Canada te helpen de kosten van de regelgeving terug te verdienen. Deze vergoedingen omvatten de kosten voor het beoordelen van aanvragen, veiligheidscontroles en import/exportvergunningen, evenals een jaarlijkse vergoeding voor de regelgeving.

Uit het rapport blijkt dat respondenten zeiden dat de vergoedingen bijdragen aan “moeilijkheden bij het bereiken van winstgevendheid en positieve cashflow, die al onder aanzienlijke druk staan”.

In totaal zei 37,5% van de microvergunninghouders (maximaal 200 m² kweekruimte), tegenover 20,5% van de standaardvergunninghouders, dat de vergoedingen meer dan 10% van de bedrijfskosten uitmaakten.

PUBLICITE

In het rapport staat dat “vergoedingen die op grond van het besluit in rekening worden gebracht, vanwege schaalvoordelen een grotere impact kunnen hebben op kleinere landbouwbedrijven dan op hun grotere concurrenten”.

“Het is ook belangrijk om op te merken dat de ondervraagde licentiehouders in de categorieën micro- en standaardlicenties licentiehouders in verschillende stadia van ontwikkeling vertegenwoordigen, van starters zonder inkomsten tot grootschalige licentiehouders die actief zijn op de Canadese markt.”

Daarnaast bleek uit het rapport dat de jaarlijkse reguleringsvergoedingen goed zijn voor 90,5% van alle inkomsten uit cannabisvergoedingen die door Health Canada worden geïnd tussen 2018 en 2019 en tussen 2021 en 2022.

In dit verband verklaarden 10 micro-licentiehouders en 12 standaardlicentiehouders dat de minimale jaarlijkse reguleringsvergoedingen onbetaalbaar zijn “met name voor licentiehouders zonder verkoopinkomsten.”

PUBLICITE

Veel kleine cannabisbedrijven worstelen nu om te overleven, als ze al niet gesloten zijn. Kleine cannabisproducenten lobbyen daarom voor een hervorming van de accijnzen in Canada, zodat ze een minimale winst kunnen maken.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed