Connect with us

Michigan op weg om de op één na grootste cannabismarkt in de VS te worden

Gepubliceerd

on

Michigan, de op één na grootste cannabismarkt in de Verenigde Staten

Michigan zag een recordaantal cannabisverkopen in juli, volgens de laatste cijfers van de Michigan Cannabis Regulatory Agency.

PUBLICITE

Met 276 miljoen dollar aan verkopen tijdens de maand, voornamelijk voor volwassen gebruik (in tegenstelling tot medicinaal gebruik), zal Michigan naar verwachting dit jaar voor het eerst de grens van 3 miljard dollar aan jaarlijkse inkomsten overschrijden, waardoor het na Californië de op één na grootste markt in de VS wordt. De Michigan legaliseerde cannabis eind 2019.

Deze hausse in de verkoop trekt een groot aantal nieuwe bedrijven naar de markt: Michigan ontving 97 aanvragen voor nieuwe licenties voor volwassenengebruik en gaf er vorige maand alleen al 87 uit.

In een gesprek met Bridge Michigan zei Beau Whitney, senior econoom voor de National Cannabis Industry, dat dit leidt tot een “race naar de bodem” en dat de prijzen steeds verder dalen door de sterke concurrentie.

Naast deze prijsdruk hebben bedrijven moeite om winst te maken in de staat door de huidige regelgeving. Winkeliers moeten 10% accijns betalen naast de 6% omzetbelasting. Tientallen miljoenen dollars gaan naar lokale overheden ten koste van bedrijven.

PUBLICITE

Volgens FOX 2 Detroit “gaat slechts 30% van de totale verkoop van producten voor volwassenen naar lokale overheden, terwijl de overige 70% naar scholen en wegen gaat”. Als je de bijdragen van vorig jaar afzet tegen de cijfers voor 2021 en 2020, dan zie je een industrie die geen tekenen vertoont van vertraging.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed