Connect with us

Colorado heeft sinds de legalisatie voor meer dan $15 miljard aan cannabis verkocht

Gepubliceerd

on

Legale cannabisverkoop in Colorado

Het Colorado Department of Revenue (DOR) heeft zijn maandelijkse cannabisverkooprapport voor augustus vrijgegeven, de laatst beschikbare maand, waaruit blijkt dat de verkoop van cannabis voor volwassenen en medicinale cannabis de $15 miljard heeft overschreden sinds het begin van de legale cannabisverkoop in 2014.

PUBLICITE

Deze verkoop piekte tijdens de pandemie en is sindsdien aan het dalen.

Uit gegevens blijkt dat de verkoop van cannabis voor volwassenen en medicinale cannabis in Colorado in totaal $15.028.995.376 bedroeg. Sinds 2016 heeft de staat elk jaar tussen de $1 miljard en $2 miljard aan cannabis verkocht. Maar door overaanbodproblemen die uiteindelijk tot lagere prijzen leiden, wordt verwacht dat de verkoop in Colorado in 2023 lager zal zijn dan in voorgaande jaren.

De verkoop is nog steeds hoger dan toen de markt in 2014 van start ging, maar is sinds de piek tijdens de pandemie sterk gedaald.

Colorado’s cannabismarkt verkocht bijna $2,2 miljard in 2020 en meer dan $2,2 miljard in 2021 toen veel inwoners in quarantaine in hun huizen moesten blijven.

PUBLICITE

Tenzij de cannabisverkoop in het derde kwartaal van 2023 aantrekt, zou de verkoop over het hele jaar lager kunnen uitvallen dan in 2022, toen cannabisbedrijven in Colorado voor $1,7 miljard aan cannabis verkochten, wat overeenkomt met de verkoop in 2019. De year-to-date verkoop was eind augustus iets meer dan $1 miljard.

Denver, de grootste markt van de staat

In Colorado’s grootste stad en hoofdstad, evenals de bijbehorende county, is de daling van de verkoop zeer uitgesproken. Een rapport dat in juli werd uitgebracht door de City and County of Denver laat een daling zien van 22% in de jaarlijkse inkomsten uit de verkoop van cannabis tussen 2021 en 2022, de grootste jaarlijkse daling sinds het begin van de legalisatie.

“In 2021 vond 31% van Colorado’s totale cannabisverkoop plaats in de City and County of Denver,” staat te lezen in een gemeentelijk Cannabis Management rapport uit 2022. “Van 2014 tot 2021 daalde het aandeel van de cannabisverkoop in Denver ten opzichte van de totale cannabisverkoop in Colorado met 17%, van 48% naar 31%. Deze neerwaartse trend, die consistent is sinds de implementatie van cannabisverkoop aan particulieren in 2014, geeft aan dat de groei van cannabisverkopen buiten de stad en county Denver sneller is toegenomen dan binnen de stad.”

Een recent Denver Post rapport analyseert de gevolgen van de post-pandemische cannabisindustrie in Colorado. “De markt is gewoon slecht. Het is slecht op dit moment,” vertelde cannabisverkoper Val Tonazzi aan de Denver Post. “Er sluiten links en rechts bedrijven.”

PUBLICITE

De inflatie kan er ook debet aan zijn dat consumenten minder dure aankopen doen, vertelde Truman Bradley van de Marijuana Industry Group aan de lokale media 9 News.

“Het rimpeleffect op werknemers en klanten kan ook niet worden overschat,” zei hij. “Als de cannabisverkoop daalt, dalen ook de belastinginkomsten.”

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed