Connect with us

Op Hawaï opent de handel tussen eilanden in medicinale cannabis nieuwe perspectieven

Gepubliceerd

on

De cannabishandel in Hawaï

Verschillende medicinale cannabisbedrijven in Hawaï pionieren met een uniek nieuw verkoopkanaal door cannabisbloemen en andere cannabisproducten te verkopen en te leveren van eiland tot eiland binnen de staat.

PUBLICITE

Deze inter-eiland handel in cannabis, via vliegtuig, helikopter of boot, is een primeur voor Hawaï en een zeldzaam fenomeen in de VS door het federale verbod op cannabis. Hoewel details over de manier waarop de producten worden vervoerd vertrouwelijk blijven vanwege mogelijke juridische en veiligheidskwesties, keurden de Hawaïaanse wetgevers in juni een wet goed die bedrijven met een vergunning van de staat toestaat om cannabis in het groot te verkopen aan cannabisbedrijven op andere eilanden. De regelgeving werd in augustus van kracht.

Een van de belangrijkste redenen voor deze handel tussen de eilanden is het aanpakken van de productvoorraadtekorten die nog steeds bestaan op de Hawaïaanse markt voor medicinale cannabis sinds de start ervan zes jaar geleden. Deze tekorten zijn te wijten aan het feit dat de staatsmarkt een beperkt aantal licenties heeft en in een afgelegen gebied ligt.

Als reactie hierop hebben bedrijven zoals Big Island Grown, dat een indoor kweekfaciliteit van 3.200 vierkante meter heeft op het eiland Hawaï, de eerste inter-eiland groothandelstransactie van de staat afgerond met de Green Aloha dispensary in Kauai. Deze transactie verhoogde de bruto-inkomsten van Green Aloha met 40% in slechts negen dagen. Big Island Grown heeft ook toestemming gekregen om snoepgoed, vape-pennen van levende hars en andere concentraten te distribueren naar detailhandelaars, als antwoord op de vraag van patiënten.

Hoewel soortgelijke transportmethoden zeldzaam zijn in de VS, hebben sommige exploitanten in Alaska en Washington legale cannabis over zee en door de lucht vervoerd om hun verkooppunten te bereiken. Deze activiteiten brengen echter aanzienlijke risico’s met zich mee, aangezien cannabis volgens de federale wetgeving illegaal blijft. In Hawaï verergeren de hoge kosten van het zakendoen, de douanerechten en logistieke problemen de problemen waarmee exploitanten van medicinale cannabis worden geconfronteerd in een staat met weinig andere industrieën dan toerisme en onroerend goed.

PUBLICITE

De medische cannabismarkt in Hawaï heeft te maken gehad met stagnerende aanmeldingen van patiënten en problemen met de winstgevendheid, deels als gevolg van een gevestigde illegale markt en een beperkt aantal apotheken. Desalniettemin kan de recente introductie van handel in cannabis tussen eilanden als model dienen voor andere markten en de toegankelijkheid voor patiënten op de Hawaïaanse eilanden verbeteren.

Pogingen om cannabis voor volwassen gebruik te legaliseren in Hawaï hebben in het verleden moeilijkheden ondervonden, maar de industrie is optimistisch dat er vooruitgang kan worden geboekt in de 2024 wetgevende sessie.

House Speaker Scott Saiki plans to work on a legalisation and adult-use retail bill, and Governor Josh Green has signalled his willingness to sign such a bill if it reaches his desk.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed