Connect with us

Filippijnse parlementaire commissie keurt plan goed om medicinale cannabis te legaliseren

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis op de Filippijnen
Volg ons op Facebook

Op de Filippijnen hebben de gezamenlijke commissies voor gevaarlijke drugs en gezondheid van het Huis van Afgevaardigden een wetsvoorstel goedgekeurd dat de weg vrijmaakt voor medisch en gecontroleerd gebruik van cannabis met behoud van strenge regels om misbruik te voorkomen.

PUBLICITE

Robert Ace Barbers, de provinciale afgevaardigde van Surigao del Norte die het wetsvoorstel verdedigde, vatte het samen door te zeggen dat het cannabis niet volledig decriminaliseert, maar eerder de weg vrijmaakt voor de medische toepassing ervan binnen het kader van de bestaande narcoticawetten.

Hij wijst erop dat “deze [voorgestelde] wet alleen een uitzondering toestaat op de lijst van drugs die verboden zijn onder Republic Act 9165 door het te beperken tot medisch gebruik”.

Een van de belangrijkste bepalingen van het wetsvoorstel is de oprichting van een Medical Cannabis Office (MCO) onder het ministerie van Volksgezondheid. Deze regelgevende instantie zal toezicht houden op de accreditatie van gezondheidswerkers en zorgen voor naleving van strenge toelatingsprotocollen.

De heer Barbers bevestigt het nauwgezette karakter van het accreditatieproces en benadrukt de noodzaak van uitgebreide training en naleving van strenge criteria. Deze maatregelen zijn noodzakelijk om de integriteit van de medische praktijk te behouden en de exploitatie van cannabis voor niet-medische doeleinden te voorkomen.

PUBLICITE

Daarnaast voorziet het wetsvoorstel in strenge straffen voor diegenen die het systeem proberen te manipuleren voor persoonlijk gewin. Het vervalsen van een ziekte of recept om cannabis te verkrijgen heeft zware gevolgen, waaronder aanzienlijke boetes en gevangenisstraf.

Door de vereiste voor een speciale vergunning op humanitaire gronden te schrappen, wil het wetsvoorstel de bureaucratische hindernissen verminderen en de verwerking versnellen voor degenen die ervoor in aanmerking komen. Barbers zegt dat “zodra het wetsvoorstel wet wordt, de afgifte van een CSP niet langer nodig zal zijn”.

Deze vereenvoudigde aanpak zou volgens het parlementslid de patiëntenzorg moeten verbeteren en het vertrouwen in de effectiviteit van medicinale cannabis moeten vergroten.

Het wetsvoorstel is gebaseerd op empirisch bewijs en patiëntgerichte zorg. De heer Barbers legt uit hoe noodzakelijk empirische validatie is, door te zeggen: “We moeten dit product [laten groeien] zodat we kunnen testen of het echt werkt.” En om prioriteit te geven aan patiëntresultaten en wetenschappelijk onderzoek boven ideologische beperkingen.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed