Connect with us

Spanje begint met het legaliseren van medicinale cannabis

Gepubliceerd

on

Vooruitgang op het gebied van medicinale cannabis in Spanje

Het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid is begonnen met het opstellen van een Koninklijk Besluit om het gebruik van cannabis voor medische doeleinden te legaliseren.

PUBLICITE

De voorgestelde regels richten zich op strenge normen, ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Volgens staatssecretaris Javier Padilla is de aanpak van het ministerie gebaseerd op aanbevelingen van verschillende belanghebbenden, waaronder het Europees Observatorium voor Cannabisconsumptie en -teelt (OECCC), beroepsverenigingen en wetenschappelijke genootschappen. Het project is al enkele jaren in de maak .

Zoals beschreven in het ontwerpdecreet, zal de tekst prioriteit geven aan de veiligheid van de patiënt en de kwaliteit van het product. Het is de bedoeling om een wettelijk kader te creëren voor gestandaardiseerde cannabispreparaten waarvan bewezen is dat ze pijn en lijden verlichten, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan orale toediening – oliën dus – voor een optimale therapeutische werkzaamheid en veiligheid.

Bovendien is het regelgevend kader ontworpen om dynamisch te evolueren, rekening houdend met nieuwe kennis en ervaring uit lopend onderzoek en de resultaten van patiënten.

De actieve betrokkenheid van het maatschappelijk middenveld is een opmerkelijk aspect van het regelgevingsproces. Spaanse burgers hebben de mogelijkheid om hun mening en ideeën in te brengen in het ontwerpproces via een open publieke raadpleging op de website van het ministerie.

PUBLICITE

Medische verenigingen, verenigingen voor palliatieve zorg, specialisten op het gebied van pijnbestrijding en diverse andere belanghebbenden hebben hun goedkeuring uitgesproken, wat de brede consensus over de noodzaak van uitgebreide regelgeving voor medicinale cannabis in Spanje onderstreept.

De stap van Spanje in de richting van de regulering van medicinale cannabis weerspiegelt de ontwikkelingen in andere Europese landen en internationale instanties. Landen zoals Portugal, Duitsland en Noorwegen hebben al regelgevende kaders voor medicinale cannabis ingesteld, omdat ze het therapeutische potentieel ervan erkennen. Daarnaast bevestigt de goedkeuring van wereldwijde gezondheidsautoriteiten zoals de Wereldgezondheidsorganisatie en de Verenigde Naties de legitimiteit van deze regelgevende inspanningen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed