Connect with us

Hoeveel zou Frankrijk kunnen verdienen aan medicinale cannabis?

Gepubliceerd

on

Waarde van medicinale cannabis in Frankrijk

Er zijn kwesties die over het algemeen op de tweede plaats komen. De legalisatie van medicinale cannabis is een onderwerp dat meestal te maken heeft met de behoeften van patiënten, niet alleen met openbare veiligheid of financieringsmogelijkheden.

PUBLICITE

Als Frankrijk zou besluiten om medicinale cannabis op grote schaal beschikbaar te maken, zou het de keuze hebben om te vertrouwen op import, die over het algemeen complex en duur is, of om de opkomst van een nationale industrie aan te moedigen die, naast het beschermen van de soevereiniteit van de staat, toegang zou bieden tot materialen voor medisch gebruik en kwaliteit tegen veel lagere kosten dan op de internationale markten.

Dit roept een belangrijke vraag op: hoeveel zou Frankrijk kunnen verdienen aan medicinale cannabis?

Er is een gebrek aan referenties op dit gebied. Een methode zou kunnen zijn om het aantal patiënten en hun gemiddelde behoefte per maand te nemen, het aantal kweek-, analyse- en verwerkingslocaties af te leiden dat nodig is om deze cannabis voor medisch gebruik te produceren en de omzet te berekenen die de sector genereert, gebaseerd op een gemiddelde prijs. Newsweed heeft niet de tijd of de middelen van een Frans onderzoeksinstituut.

Dichter bij huis, in Duitsland, kennen we het aantal uitgeschreven recepten voor cannabis, ongeveer 400.000, zonder indicatie van het aantal patiënten. Schattingen lopen uiteen van 100.000 tot 150.000. De door het land geïmporteerde hoeveelheden zijn ook bekend: 20,6 ton, naast de 2,6 ton die lokaal wordt geproduceerd. Een deel van deze invoer wordt echter doorgestuurd naar andere landen, zodat het niet overeenkomt met de werkelijk verbruikte hoeveelheden. De bedragen uitbetaald door de ziektekostenverzekering zijn bekend, ongeveer €200 miljoen voor 2023, maar zonder direct verband met de omzet van de Duitse cannabisindustrie, die nog steeds erg klein is en overwegend een importeur, dus met geen andere waardecreatie dan een distributeursmarge op federale bodem.

PUBLICITE

Aangezien de medische status van cannabis in de VS sterk verschilt van staat tot staat, lijkt het gepaster om naar Canada te kijken. Ook hier verschillen de schattingen. Sommige medicinale patiënten bevoorraden zich op de markt voor volwassenen, terwijl anderen planten kweken met vergunningen die de Franse PQR zouden doen verbleken: technisch gezien is er geen limiet en in de praktijk kunnen er in sommige Engelstalige provincies tot bijna 500 planten per patiënt worden gekweekt. Verklarende enquêtes suggereren dat een Canadese patiënt ongeveer CA$75 per maand uitgeeft, maar de hoeveelheden die Statistics Canada rapporteert liggen in de buurt van 2 gram cannabis per patiënt per dag, of ongeveer CA$300 per maand. Hoewel het Canadese bureau voor de statistiek goed werk levert door te rapporteren over de verkoop en de impact van cannabis in het land, is het beeld beperkt.

Maar omdat er een maar is, kan een Deloitte 2022 rapport misschien wat licht werpen. In totaal verkocht de Canadese industrie in 2021 voor €2,7 miljard aan cannabis, inclusief niet-medische verkoop. Op die datum vertegenwoordigde de medische markt ongeveer 10% van de totale markt, of €270 miljoen voor 200.000 patiënten.

De bijdrage van de cannabissector aan de economie is zelfs nog groter. Terwijl de verkoop van cannabis sinds 2018 door Deloitte wordt geschat op 7,6 miljard euro, bedraagt de bijdrage van de sector, rekening houdend met directe, indirecte en geïnduceerde economische activiteit, daar 30,3 miljard euro en 151.000 banen. Of, als we de vorige verhouding van 10% aanhouden, 3 miljard euro en 15.000 banen voor de medicinale cannabisindustrie alleen al in 4 jaar.

Uiteraard zijn dit slechts producten op een kruisje op tafel. Maar aangezien de argumenten van de rede de spijker niet op de kop hebben geslagen, hoe zit het dan met het financiële belang?

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed