Connect with us

Maine wil consumptie van cannabis “ter plekke” toestaan

Gepubliceerd

on

Cannabislounge in Maine
Volg ons op Facebook

Maine wetgevers overwegen een voorstel om cannabisconsumptie toe te staan in cannabis lounges. Het voorstel heeft zowel steun als tegenstand gekregen, waarbij de belangrijkste belanghebbenden debatteren over de mogelijke gevolgen voor de openbare veiligheid, het toerisme en het bestaande wettelijke kader.

PUBLICITE

Een gecontroleerde omgeving creëren

Het Republikeinse Congreslid David Boyer introduceerde Bill LD 1952, dat cannabisgebruikslocaties ziet als ruimtes die vergelijkbaar zijn met brouwerijen en die een gecontroleerde en gereguleerde omgeving bieden voor volwassenen om op verantwoorde wijze cannabis te gebruiken.

In een verklaring voor de commissie Veteranen en Juridische Zaken van de wetgevende macht benadrukte Boyer de noodzaak om aangewezen ruimtes te creëren waar toeristen en huurders, die beperkt worden door de huidige beperkingen (red. noot: Amerikaanse verhuurders kunnen roken in hun huurhuizen verbieden), veilig cannabis kunnen consumeren. Hij benadrukte de mogelijke parallellen met brouwerijen, waar klanten verschillende variëteiten en producten kunnen proberen voordat ze ze kopen.

Volgens Boyer “zou het een gecontroleerde en gereguleerde omgeving zijn voor volwassenen, vergelijkbaar met brouwerijen waar je verschillende bieren kunt proberen en mee naar huis kunt nemen”.

Toeristische benadering

De toeristenindustrie is een van de drijvende krachten achter de LD 1952 wet. Toeristen, die vaak geen cannabis mogen gebruiken in traditionele accommodaties, zouden kunnen profiteren van de voorgestelde cannabis horecagelegenheden. De heer Boyer reageert op deze bezorgdheid door de beperkingen te erkennen waarmee toeristen worden geconfronteerd die geen cannabis mogen consumeren in hotelkamers of huuraccommodaties.

PUBLICITE

De heer Boyer benadrukte het toeristische aspect en zei: “Dit zou helpen om de openbare veiligheid te waarborgen en de kans op openbare consumptie van cannabis op ongepaste locaties te verkleinen.”

Het voorstel stuit echter op hevig verzet, vooral van John Hudak, directeur van het Maine Office of Cannabis Policy, het regulerende orgaan van de staat voor cannabis.

De heer Hudak uitte een aantal zorgen, waaronder de luchtkwaliteit binnenshuis, het gebrek aan training voor servers en het risico op een toename van het aantal incidenten met rijden onder invloed. Hudak is van mening dat het wetsvoorstel geen rekening houdt met de kritieke problemen op het gebied van volksgezondheid en veiligheid die gepaard gaan met het toestaan van openbare consumptie van een stof waarvan bekend is dat deze de cognitieve functies aantast.

“Dit wetsvoorstel gaat simpelweg niet in op de ernstige gezondheids- en veiligheidsproblemen die ontstaan door het toestaan van openbaar gebruik van een stof die het kritisch denken, het geheugen, het beoordelingsvermogen, het evenwicht en de coördinatie aantast”, aldus senator Hudak.

PUBLICITE

Het cannabislandschap in Maine

De Amerikaanse staat Maine legaliseerde cannabis in 2016. Sinds het begin van de legale verkoop in 2020 is de cannabisindustrie in Maine, die zowel de medische als de recreatieve sector omvat, aanzienlijk gegroeid.

De verkoop van medicinale cannabis bereikte een geschatte 230 miljoen dollar in 2023, terwijl de recreatieve verkoop bijna 217 miljoen dollar bedroeg. Wetsvoorstel DL 1952 zou een impuls kunnen blijven geven aan de sector.

Als het wordt aangenomen, sluit Maine zich aan bij 14 andere staten, waaronder Massachusetts, New York en Maryland, die cannabisconsumptie ter plekke toestaan.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Geef een reactie

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed