Connect with us

Onderzoek toont aan dat cannabisgebruikers beter bestand zijn tegen de symptomen van COVID

Gepubliceerd

on

Covid en cannabis

Volgens een recent onderzoek hadden cannabisgebruikers die in het ziekenhuis werden opgenomen vanwege COVID meer kans om het virus met succes te bestrijden dan degenen die geen cannabis gebruikten.

PUBLICITE

Het onderzoek toonde aan dat cannabisgebruikers minder negatieve symptomen hadden, waaronder minder luchtwegaandoeningen, minder sterfgevallen en minder co-morbiditeiten. De auteurs presenteerden hun bevindingen vorige week op de jaarlijkse conferentie van het American College of Chest Physicians (CHEST) in Honolulu.

De wetenschappers redeneerden dat het potentiële vermogen van cannabis om te voorkomen dat virussen de lichaamscellen binnendringen een verschil in klinische resultaten zou kunnen verklaren in vergelijking met die van mensen die geen cannabis gebruikten.

“Cannabisrokers hadden betere resultaten en een hogere mortaliteit dan niet-cannabisgebruikers. Het gunstige effect van cannabisgebruik kan worden toegeschreven aan het vermogen om virale binnendringing in cellen te remmen en het vrijkomen van pro-inflammatoire cytokinen te voorkomen, waardoor het cytokine-vrijgavesyndroom wordt afgezwakt,” aldus de onderzoekers die het onderzoek uitvoerden.

Om tot hun conclusies te komen, onderzochten de auteurs van het onderzoek gegevens van de National Inpatient Sample, een database van de Amerikaanse overheid die ziekenhuisopnames, bezoekresultaten en andere toelatingsinformatie van patiënten bijhoudt.

PUBLICITE

Patiënten die werden opgenomen in het ziekenhuis werden verdeeld in twee groepen: degenen die aangaven cannabis te gebruiken en degenen die dat niet deden. Van de 322.214 ziekenhuisopnames die in het onderzoek werden onderzocht, meldde minder dan 1%, of 2.603, cannabis te hebben gebruikt.

Na de twee groepen methodisch te hebben vergeleken, ontdekten de wetenschappers dat degenen die cannabis hadden gebruikt aanzienlijk minder kans hadden op nadelige gevolgen dan degenen die geen cannabis hadden gebruikt, waaronder:

  • Minder gevallen van intubatie: 6,8% versus 12%
  • Minder gevallen van acuut ademnoodsyndroom (ARDS): 2,1% versus 6%
  • Minder gevallen van ernstige sepsis met multi-orgaanfalen: 1,2% versus 2,7%
  • Minder gevallen van overlijden: 2,9% versus 13,5%

Vorige onderzoeken naar de rol die cannabis en individuele cannabinoïden zouden kunnen spelen bij de behandeling en preventie van acuut respiratoir noodsyndroom waren “veelbelovend en opwindend”, maar leidden niet tot overtuigende conclusies.

De wetenschappers die betrokken waren bij de huidige studie benadrukken dat er beperkingen zijn en voegen eraan toe dat verder onderzoek nodig is om het potentieel van cannabis te onderzoeken als hulpmiddel om patiënten te helpen bij het bestrijden van virussen zoals COVID-19.

PUBLICITE

“De significante vermindering in sterfte en complicaties rechtvaardigt verder onderzoek naar de associatie tussen cannabisgebruik en COVID-19. Onze studie benadrukt een toekomstig onderzoeksonderwerp voor grotere studies, vooral gezien het wijdverspreide gebruik van cannabis,” schrijven ze.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Geef een reactie

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed