Connect with us

Onderzoek toont aan dat cannabis de ernst van COVID-19 voorkomt en vermindert en de symptomen op lange termijn behandelt

Gepubliceerd

on

Covid en cannabis
Volg ons op Facebook

In recent onderzoek, uitgevoerd aan de Dalhousie University in Canada, hebben wetenschappers het potentieel van cannabis en de bestanddelen ervan onderzocht om de vatbaarheid en ernst van COVID-19-infecties te verminderen.

PUBLICITE

De diepgaande studie, gepubliceerd in het Journal of Clinical Medicine, onderzoekt de preventieve therapeutische eigenschappen van cannabinoïden en hun invloed op de vroege en post-infectieuze stadia van het virus.

Volgens het onderzoek van de Dalhousie University hebben cannabinoïden aangetoond dat ze virale intrede kunnen voorkomen, oxidatieve stress kunnen verminderen en de cytokinestorm kunnen verminderen die gepaard gaat met vroege COVID-19-infecties. Zoals gerapporteerd in het Journal of Clinical Medicine, “hebben cannabinoïden het potentieel om gebruikt te worden als een preventieve benadering om de vatbaarheid en ernst van COVID-19 infecties te beperken”, waarbij ze op verschillende fronten werken om de verdedigingsmechanismen van het lichaam te versterken.

Lange termijn behandeling van COVID

Naast de acute fase van de infectie zouden cannabinoïden ook veelbelovend zijn bij de behandeling van symptomen die gepaard gaan met langdurige COVID-infecties, zoals angst, depressie, slapeloosheid, pijn en verlies van eetlust.

Dit komt overeen met de bevindingen van een ander onderzoek op basis van ziekenhuisgegevens, waaruit bleek dat cannabisgebruikers met COVID-19 minder vaak geïntubeerd werden, minder ademstilstand hadden en minder vaak stierven dan niet-gebruikers.

PUBLICITE

Ondanks de optimistische vooruitzichten wijzen de onderzoekers van de Dalhousie University snel op de beperkingen van hun resultaten. Het gebrek aan standaardisatie van cannabisproducten en de mogelijke variaties in de manier waarop cannabinoïden verschillende leeftijdsgroepen beïnvloeden, zijn erkende uitdagingen.

De auteurs herhalen ook het belang van verder onderzoek, waaronder klinische proeven en goed opgezette studies, om de onderliggende mechanismen, optimale doses, toedieningsschema’s en mogelijke bijwerkingen te begrijpen die geassocieerd worden met modulatie van het endocannabinoïde systeem in de context van virale infecties.

Volgens de studie “is verder onderzoek nodig om de werkzaamheid en veiligheid van geneesmiddelen op basis van cannabinoïden in de context van COVID-19 volledig te begrijpen”. Deze voorzichtige benadering benadrukt de noodzaak van een uitgebreid begrip van het therapeutisch potentieel van cannabinoïden en de modulatie van het endocannabinoïde systeem bij het ontstaan en voortduren van COVID-19 symptomen.

Ander onderzoek naar cannabis en COVID

In oktober 2022 suggereerde een onderzoek op basis van ziekenhuisgegevens dat cannabisgebruikers lagere percentages ernstige COVID-19-gerelateerde uitkomsten hadden.

PUBLICITE

Daarnaast benadrukte een laboratoriumstudie uit 2022 van de Oregon State University het potentieel van bepaalde cannabinoïden om te voorkomen dat het virus menselijke cellen binnendringt. Het is echter essentieel om op te merken dat deze laatste studie zich richtte op specifieke cannabinoïden onder gecontroleerde laboratoriumomstandigheden en geen rekening hield met het eigen cannabisgebruik van de patiënten, zoals de UCLA-artsen aangaven.

Een Canadees onderzoek stelde ook vast dat bepaalde cannabinoïden, CBDa en CBGa, de Covid-infectie voorkwamen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed