Connect with us

Antigua en Barbuda legaliseert het sacramentele gebruik van cannabis voor rastafari’s

Gepubliceerd

on

Antigua en Barbuda en de Rastas
Volg ons op Facebook

Antigua en Barbuda is een van de eerste Caribische landen die rastafari’s toestaat cannabis te kweken en te gebruiken voor sacramenteel gebruik.

PUBLICITE

Rastafari’s lobbyen al jaren om cannabis in het land te legaliseren. In 2021 riepen volgelingen “op tot een ruimere versoepeling om een einde te maken aan de vervolging en de vrijheid van godsdienst te garanderen”.

Tientallen jaren lang zijn veel Rastafari’s gevangen gezet en racistisch en religieus geprofileerd door wetshandhavers vanwege hun cannabisgebruik. De autoriteiten van Antigua en Barbuda, een eilandnatie met iets meer dan 90.000 inwoners, hebben geprobeerd de situatie recht te zetten.

“We zijn nu vrijer,” zei Ras Tashi, een lid van de Ras Freeman Foundation for the Unification of Rastafarians, geciteerd door de Associated Press.

Deze wetswijziging komt vijf jaar na de decriminalisering van cannabis door Antigua en Barbuda. Het kan ook leiden tot een domino-effect in het Caribisch gebied, waar andere Rastafarigemeenschappen hun rechten proberen te laten gelden.

PUBLICITE

The Associated Press meldde vorige week dat “Rastafari’s elders lobbyen voor gelijkaardige religieuze bescherming” en dat sommigen “geloven dat de wet van Antigua en Barbuda de aanzet kan geven tot deze inspanningen wereldwijd, op een moment dat de publieke opinie en de politiek blijven verschuiven ten voordele van het medisch en recreatief gebruik van cannabis”.

Onder de nieuwe wet van Antigua en Barbuda staat de regering van het eiland “niet-gelovigen” nu toe om elk vier cannabisplanten te kweken en tot 15 gram te bezitten.

“Wij geloven erin om iedereen een plaats aan tafel te geven, ongeacht hun religie”, zei de minister-president van Antigua en Barbuda, Gaston Browne.

“Net zoals we andere religies hebben erkend, is het absoluut belangrijk voor ons om ervoor te zorgen dat het Rastafari geloof ook wordt erkend… om hun grondwettelijke recht op aanbidding en het gebruik van cannabis als sacrament te erkennen”.

PUBLICITE

“We zijn er trots op dat we een inclusieve regering zijn en we geloven dat we iedereen een plaats moeten geven aan de onderhandelingstafel, ongeacht hun religie, denominatie of geloof,” legde Gaston Browne uit.

“De Rastafari-beweging predikt broederliefde. En ik heb het over de zuiverheid van religie. We weten dat er mensen zijn die zichzelf Rastafari noemen, maar die niet noodzakelijkerwijs de Rastafari-waarden in praktijk brengen. Maar als we ons strikt houden aan de Rastafari waarden, kunnen we zien dat hij broederliefde en een goede gezondheid voorstaat; zelfs zijn dieet, gebaseerd op planten, kan heilzaam zijn voor de hele mensheid”, verklaarde Browne.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed