Connect with us

Legalisering cannabis in Colombia nadert stemming

Gepubliceerd

on

Stemming over legalisering cannabis in Colombia

Het wetsvoorstel om cannabis in Colombia te legaliseren werd dinsdag in de voorlaatste stemming in de Senaat goedgekeurd, wat het land een stap dichter bij het einde van het verbod brengt.

PUBLICITE

Het wetsvoorstel van afgevaardigde Juan Carlos Losada Vargas, goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden vorige maand, werd goedgekeurd door de eerste commissie van de Senaat met 15 stemmen tegen 4. Het was de zevende van de acht stemmen die nodig zijn om de voorgestelde grondwetswijziging naar de president te sturen.

De volgende en laatste fase is de stemming in de Senaat, die gepland staat voor 16 juni. Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, hebben de wetgevers minder dan een week om een tweekameroverleg tot stand te brengen voor het einde van de sessie.

Het legaliseringswetsvoorstel ondersteunt “het recht op vrije ontwikkeling van de persoonlijkheid, waardoor burgers kunnen beslissen over cannabisconsumptie binnen een gereguleerd wettelijk kader”. En het vermindert “willekeurige, discriminerende of ongelijke behandeling van mensen die cannabis gebruiken”.

Het roept ook op tot publieke voorlichtingscampagnes en het bevorderen van verslavingszorg.

PUBLICITE

Vorig jaar gaf het Huis van Afgevaardigden een eerste goedkeuring aan het legalisatieproject. De minister van Binnenlandse Zaken sprak zich toen ook uit voor het hervormingsvoorstel. De stemming kwam kort nadat een commissie van het Congres de maatregel en een ander legaliseringswetsvoorstel had goedgekeurd.

President Gustavo Petro, een progressieve president die zich sinds zijn inauguratie in augustus sterk maakt voor een internationaal einde aan de criminalisering van drugs, heeft gesproken over de mogelijke voordelen van het legaliseren van cannabis.

Vorig jaar hield de president een toespraak op een bijeenkomst van de Verenigde Naties (VN), waarin hij er bij de lidstaten op aandrong om hun aanpak van het drugsbeleid radicaal te veranderen en een einde te maken aan het verbod.

De heer Petro opperde ook de mogelijkheid om cannabis in Colombia te legaliseren om de invloed van de illegale markt te verminderen. Hij gaf ook aan dat deze beleidswijziging gevolgd zou moeten worden door de vrijlating van diegenen die momenteel gevangen zitten voor het bezit van cannabis.

PUBLICITE

Hij sprak over het economisch potentieel van een legale cannabisindustrie, waarbij kleine steden in de Andes, Corinto en Miranda zouden kunnen profiteren van legale cannabisteelt, mogelijk zonder dat daar een vergunning voor nodig is.

De president gaf ook aan dat hij geïnteresseerd zou zijn in het idee om cannabis te exporteren naar andere landen waar de plant legaal is.

Petro had vorig jaar een ontmoeting met de president van Mexico en de twee mannen kondigden aan dat ze andere Latijns-Amerikaanse leiders zouden samenbrengen voor een internationale conferentie om “het drugbeleid opnieuw te definiëren en te herdenken” in het licht van de “mislukking” van het verbod. Mexicaanse wetgevers willen ook drugs legaliseren op nationaal niveau.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed