Connect with us

Bedrocan creëert zijn klinische onderzoekseenheid in Nederland om de effecten van cannabis te bestuderen

Gepubliceerd

on

Bedrocan in Utrecht
Volg ons op Facebook

Bedrocan, dat jarenlang alleen externe onderzoekers financieel heeft ondersteund, kondigde vandaag de start aan van een eigen klinische onderzoekseenheid om namens de Nederlandse overheid onderzoek te doen naar de effecten van de cannabisproducten die het bedrijf produceert. Matthijs Bossong, een Nederlandse cannabisonderzoeker, zal de klinische onderzoekseenheid in Utrecht gaan leiden.

PUBLICITE

De klinische onderzoeksunit is al lange tijd een wens van Bedrocan’s wetenschappelijk directeur Mikael Kowal: “Er wordt wereldwijd veel onderzoek gedaan naar deze producten, maar het zijn dan andere wetenschappers die beslissen wat er wordt onderzocht. Vandaag nemen we het voortouw door zelf onderzoek te doen.”

De eerste studie is al goedgekeurd door een medisch ethische commissie: “We gaan twee producten onder de loep nemen: Bedrocan® en Bediol®. Het onderzoek zal de risicofactoren bepalen die geassocieerd worden met cannabisgebruik en zal hopelijk dienen als leidraad voor patiënten over hoe deze producten veilig gebruikt kunnen worden, d.w.z. op een manier die geen angst of psychotische symptomen veroorzaakt.”

Chronische pijn en cannabis

Het plan voor Bedrocan is om een samenhangend klinisch onderzoeksprogramma te ontwikkelen dat zich richt op relevante wetenschappelijke kwesties, zoals chronische neuropathische pijn.

Matthijs Bossong: “Er is wetenschappelijk bewijs dat medische cannabis kan helpen bij de behandeling van bepaalde aandoeningen, waaronder chronische pijn. Het probleem met klinisch cannabisonderzoek is echter dat er grote verschillen zijn tussen studies. De toedieningsroute, dosering en samenstelling van cannabis kunnen bijvoorbeeld verschillen, waardoor de resultaten moeilijk te interpreteren zijn. We gaan onderzoek doen met de gestandaardiseerde producten van Bedrocan, waarvan we hopen dat ze artsen zullen aanmoedigen om medicinale cannabis voor te schrijven.”

PUBLICITE

Directeur Jaap Erkelens is erg blij met de opening van de onderzoekseenheid van Bedrocan: “Bedrocan kan nu namens de Nederlandse overheid gericht onderzoek doen naar de effecten van de cannabisproducten die het produceert. Dit is de enige manier om de veiligheid en werkzaamheid van deze producten officieel erkend te krijgen door regelgevende instanties over de hele wereld. Dit is een doel waar het bedrijf altijd naar heeft gestreefd, en een doel waar het nu dichterbij is gekomen met de opening van de klinische onderzoekseenheid.”

Bedrocan

Bedrocan is een GMP-gecertificeerde EU producent van medicinale cannabis van farmaceutische kwaliteit. De hoogwaardige producten worden gebruikt als farmaceutische grondstoffen en actieve farmaceutische ingrediënten (API’s). Bedrocan heeft verschillende binnenkweekfaciliteiten en een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Nederland. Een gloednieuwe productiefaciliteit wordt binnenkort geopend in Denemarken. De producten van Bedrocan zijn verkrijgbaar in landen als Australië, Duitsland, Italië, Ierland en Denemarken.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed