Connect with us

Delaware onthult cannabisregulering terwijl de staat zich voorbereidt op legalisatie

Gepubliceerd

on

Regulering van cannabis in Delaware
Volg ons op Facebook

Delaware, zoals 21 Amerikaanse staten eerder, bereidt zich voor op de lancering van zijn markt voor cannabis voor volwassenen. De autoriteiten van de staat hebben onlangs hun ontwerpregels gepubliceerd die het kader vormen voor deze nieuwe industrie, die volgend jaar van start moet gaan.

PUBLICITE

Ontwerpregels onthuld

Delaware’s Office of the Marijuana Commissioner (OMC) heeft ontwerpverordeningen onthuld voor de toekomstige markt voor cannabis voor volwassenen van de staat. De voorschriften, die vorige week zijn gepubliceerd, geven een idee van het voorlopige kader voor verschillende soorten cannabisbedrijfsvergunningen.

Volgens de WTO is deze ontwerpverordening onderhevig aan verandering op basis van wetswijzigingen die worden voorgesteld door de General Assembly. De autoriteiten van Delaware zijn momenteel op zoek naar openbaar commentaar op de voorgestelde regels, met een informele openbare commentaarperiode die loopt tot 29 maart. Dit zal worden gevolgd door een formele openbare commentaarperiode van 1 mei tot 31 mei, na de publicatie van aanvullende regelgeving.

Hoewel de initiële plannen voorzagen in de start van de verkoop van cannabis in maart 2025, overwegen de autoriteiten om bestaande medische cannabisapotheken toe te staan volwassen consumenten eerder te bedienen. Het tijdschema voor het wietplan voor volwassenen omvat het afronden van de regels voor 11 juli, het accepteren van vergunningaanvragen in september en het goedkeuren van de verschillende typen vergunningen volgens een gespreid tijdschema vanaf oktober.

Naast de voorbereidingen voor cannabis voor volwassenen heeft het Huis van Afgevaardigden van Delaware onlangs een wetsvoorstel goedgekeurd om het medische cannabisprogramma van de staat uit te breiden. Voorgestelde wijzigingen zijn onder andere het verwijderen van beperkingen voor patiënten die in aanmerking komen op basis van specifieke gezondheidsaandoeningen en het toestaan dat patiënten ouder dan 65 jaar zichzelf aanmelden voor toegang tot medische cannabis zonder verwijzing van een arts.

PUBLICITE

Delaware heeft ook zijn steun betuigd aan federale cannabishervorming, met de goedkeuring door de Senaat van een resolutie waarin vertegenwoordigers van het Congres worden aangespoord om wetgeving te steunen die een einde maakt aan het federale verbod op cannabis.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed