Connect with us

Beldia” legaal terug in Marokkaanse cannabisteelt

Gepubliceerd

on

Beldia kweken in Marokko

Het Agence nationale de réglementation des activités relatives au cannabis (ANRAC) heeft het licht op groen gezet voor de teelt van Beldia, een cannabissoort die endemisch is in Marokko.

PUBLICITE

Beldia wordt erkend om zijn unieke eigenschappen en therapeutische eigenschappen en is veelbelovend voor industriële toepassingen, met name in de cosmetische en farmaceutische sector. Volgens Le360 maakt de toelating van ANRAC de weg vrij voor legale kweek, wat een verschuiving betekent van clandestiene praktijken naar gereguleerde productie.

Een visionair initiatief

Onder leiding van veteraan cannabisexpert Abdellatif Adbib bevestigt het initiatief om Beldia te kweken de toewijding van de regio om het potentieel van de plant op verantwoorde wijze te exploiteren met behoud van de plantengeschiedenis van de regio.

Adbib geeft met zijn landbouwcoöperatie Kétama de toon aan om de economische vooruitzichten en het levensonderhoud van lokale boeren te verbeteren. Het initiatief is ook een manier om te breken met de afhankelijkheid van buitenlandse zaden, die hebben geleid tot het verdwijnen van lokale variëteiten die aanvankelijk minder productief waren maar minder water nodig hadden.

“De variëteit “Beldia”, die specifiek is voor Marokko, kan de status krijgen van een legaal gewas voor industrieel gebruik. De teelt ervan kan telers helpen hun levensstandaard te verbeteren en de economie van de hele regio ten goede komen”, legt hij uit.

PUBLICITE

De toelating van de ANRAC maakt het mogelijk om een wettelijk kader te bieden voor de teelt van Beldia voor industriële en medicinale doeleinden, met het onverholen doel om de levensstandaard van de boeren te verbeteren. Dertig boeren hebben zich al aangesloten bij de coöperatie.

De oprichting van centra voor het kweken, oogsten en verwerken van Beldia zal aan strenge voorwaarden gebonden zijn en het wijdverspreide gebruik ervan blijft afhankelijk van de resultaten van biologische tests en analyses, zegt Le360.

Naar een gereguleerde cannabisindustrie

Nu Marokko zichzelf probeert te positioneren als een belangrijke speler op de wereldwijde cannabismarkt, is de komst van lokale variëteiten van het grootste belang, zowel voor telers als voor de potentiële therapeutische afzetmarkten die Beldia zal kunnen bieden. Hoewel het gebruik vooralsnog industrieel en medisch blijft, spreekt het voor zich dat als het gelegaliseerd wordt, Beldia een deel van zijn vroegere kweekgebieden kan terugwinnen.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed