Connect with us

Kan cannabis de afwezigheid van een orgasme behandelen? Het debat wordt geopend in de Verenigde Staten

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis en orgasme

Ten minste vier Amerikaanse staten gaan overwegen om de vrouwelijke orgasmestoornis (FOD) toe te voegen aan de eisen voor medicinale cannabis. Voorstanders wijzen op groeiend onderzoek waaruit blijkt dat cannabis de frequentie, het gemak en de bevrediging van het orgasme bij TOF-patiënten aanzienlijk kan verbeteren.

PUBLICITE

Wat weten we over orgasme en cannabis?
Het Female Orgasm Research Institute, een non-profitorganisatie onder leiding van Suzanne Mulvehill, werkt in verschillende delen van de VS aan de formele erkenning van de voordelen die cannabis kan bieden.

Volgens Mulvehill lijdt 41% van de vrouwen wereldwijd aan anorgasmie. Vorig jaar diende ze een petitie in om de aandoening toe te voegen aan de lijst van in aanmerking komende aandoeningen in Ohio.

Mulvehill, een klinisch seksuologe, baseert zich op onderzoek dat teruggaat tot de jaren 1970, dat wordt ondersteund door recentere onderzoeken die aangeven dat het gebruik van cannabis voor de seks de kans op een orgasme of meerdere orgasmes kan vergroten, moeilijkheden bij het orgasme kan verlichten en de bevrediging kan verhogen, naast andere voordelen.

“Vrouwen met FOD hebben meer psychische problemen, ze gebruiken meer medicijnen,” zei Mulvehill in een interview met Marijuana Moment. “Ze hebben meer last van angst, depressie, posttraumatische stressstoornis en een geschiedenis van seksueel misbruik. Het gaat niet alleen om plezier, het is een mensenrecht.

PUBLICITE

“Dit is een medische aandoening die een medische behandeling verdient”, voegde ze eraan toe.

Verenigde staten beginnen debat

Vier Amerikaanse staten overwegen daarom om orgasmestoornis een pathologie te maken die behandeld kan worden met cannabis. Ohio is het verst gevorderd. De State Medical Board heeft aangekondigd dat orgasmestoornis, net als autismespectrumstoornis, zal worden onderworpen aan beoordeling door deskundigen en openbare raadpleging, na ingediende petities.

Elders zullen regelgevende instanties in Illinois volgende maand bijeenkomen over de kwestie, net als in New Mexico en Connecticut.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed