Connect with us

Pakistan vaardigt wet uit om toezicht te houden op zijn cannabisindustrie

Gepubliceerd

on

Regulering van cannabis in Pakistan

De Pakistaanse president Arif Alvi heeft het licht op groen gezet voor de afkondiging van Ordinance 2024 over de Cannabis Control and Regulatory Authority, een maatregel die de teelt, extractie, productie en verkoop van cannabisderivaten voor medische en industriële doeleinden moet reguleren.

PUBLICITE

De nieuwe wet, die komt na jaren van politieke discussie en onrust die de ontwikkeling van de industrie vertraagde, richt een Cannabis Control and Regulatory Authority (CCRA) op en stelt een basiskader vast voor het verlenen van vergunningen voor hennep en. De CCRA zal de toekenning van licenties beheren en regels opstellen om het kweken, verwerken, produceren en verkopen van op hennep gebaseerde producten voor medische, industriële en andere doeleinden te controleren.

Een maximum THC-gehalte van 0,3% wordt aangenomen om de grens tussen hennep en cannabis te bepalen, volgens de nieuwe wet, die van toepassing zal zijn op “alle derivaten van de cannabisplant, natuurlijk of synthetisch, […] (met inbegrip van) derivaten die direct of indirect worden vervaardigd uit enig deel van de cannabisplant voor gebruik in andere industrieën, zoals de textielindustrie, de farmaceutische industrie, de voedingsindustrie, de bouwindustrie, de chemische industrie, enz. of enige andere industrie die van tijd tot tijd door de federale overheid wordt gedefinieerd.”

Ontwikkelingsfinanciering

De nieuwe wet roept de regering ook op om financiële en niet-financiële stimulansen te bieden om de ontwikkeling van de markt voor cannabisproducten aan te moedigen, en om strategieën voor consumentenbescherming en openbare veiligheid vast te stellen voor elementen zoals verpakking, onderwijs en consumentenbewustzijn.

Volgens specifieke regels moeten licentiehouders etiketten verstrekken met daarop de bron en het THC-gehalte, het beoogde gebruik en alle andere informatie die kan worden opgenomen in nog vast te stellen regels.

PUBLICITE

De Autoriteit moet veiligheids- en prestatienormen vaststellen voor de naleving van goede productie- en landbouwpraktijken, controle van THC-gehalte en consumentenveiligheid. Het nieuwe agentschap zal de handhaving van de cannabisregels coördineren met de Pakistaanse anti-drugseenheid, die gemachtigd is om cannabisactiviteiten te inspecteren.

Recente geschiedenis

Pakistan keurde het telen en verwerken van hennep goed in september 2020, onder de regering van toenmalig premier Imran Khan, waarbij de leiding exclusief werd gegeven aan het ministerie van Wetenschap en Technologie.

Toen de huidige premier Shehbaz Sharif de in 2022 afgezette Khan opvolgde, betrok de nieuwe regering ook de ministeries van narcotica, handel, nationale voedselzekerheid en onderzoek bij de ontwikkeling van het cannabisbeleid.

Voorstanders van hennep hebben gesuggereerd dat de Pakistaanse hennepsector snel zou kunnen groeien tot 1 miljard euro en de deviezenpositie van het land zou kunnen verbeteren. Sommige belanghebbenden zien hennep als een vervangend gewas voor katoen in de Pakistaanse textielindustrie, terwijl anderen kansen zien in de productie van CBD en in hennepvezelresiduen die kunnen worden verwerkt tot bio-energieproducten.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed