Connect with us

Cannabis effectief in het doden van huidkankercellen, volgens onderzoek

Gepubliceerd

on

Melanoom en cannabis
Volg ons op Facebook

Een baanbrekend in vitro onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Cells, onthult de potentiële werkzaamheid van een cannabisextract, PHEC-66 (dat ongeveer 60% CBD bevat, voor zover we konden vinden), bij het opwekken van celdood in melanoomtumoren, een type huidkanker dat bekend staat om zijn blootstelling aan de zon.

PUBLICITE

Onder leiding van onderzoekers van de Charles Darwin University (CDU) en het Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) in Australië, betekent dit onderzoek een belangrijke stap voorwaarts in het begrijpen van de therapeutische implicaties van cannabinoïden in de oncologie.

Zoals Dr. Ava Bachari van RMIT uitlegt, ligt het werkingsmechanisme van PHEC-66 in de interactie met receptoren die aanwezig zijn in melanoomcellen. Deze interactie vertraagt niet alleen de celgroei, maar verergert ook de schade binnen kwaadaardige cellen, wat uiteindelijk leidt tot geprogrammeerde celdood, of apoptose.

Dr. Nazim Nassar, co-auteur van het onderzoek en hoogleraar farmacie aan de CDU, wijst op het belang van inzicht in de interactie van cannabisextracten met kankercellen, en benadrukt de mogelijkheid om behandelingsmethoden te verfijnen om de specificiteit en werkzaamheid te verbeteren.

De aantrekkingskracht van cannabisextracten bij de behandeling van kanker is niet alleen afhankelijk van deze studie. De onderzoeksgemeenschap heeft het therapeutische potentieel van cannabinoïden voor een verscheidenheid aan aandoeningen onderzocht, van angst tot chronische pijn. Het onderzoek belicht echter een nieuwe weg in kankertherapie, met name bij de behandeling van melanoom. Dr. Nassar legt uit hoe belangrijk dit onderzoek is, niet alleen voor melanoom, maar ook om de basis te leggen voor het onderzoeken van de werkzaamheid van cannabisextracten bij andere soorten kanker.

PUBLICITE

Maar hoewel de resultaten van het onderzoek veelbelovend zijn, zijn ze gebaseerd op in vitro experimenten. Voor de toekomst staan de onderzoekers klaar om de uitdaging aan te gaan om deze resultaten te vertalen naar klinische toepassingen. Hiervoor moet een effectief afgiftesysteem voor PHEC-66 worden ontwikkeld, een cruciale stap die voorafgaat aan preklinische proeven.

De bevindingen van het onderzoek kunnen een sprankje hoop bieden in de verwoede zoektocht naar nieuwe kankertherapieën. Het vooruitzicht om cannabisextracten te gebruiken als een krachtig wapen tegen melanoom versterkt de noodzaak voor verder onderzoek en investeringen in cannabinoïde-onderzoek.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed