Connect with us

Curaleaf wordt donderdag genoteerd aan de Toronto Stock Exchange (TSX)

Gepubliceerd

on

Curaleaf op de TSX
Volg ons op Facebook

Curaleaf, een van de grootste multi-state cannabis operators gevestigd in New York – met begrip van een cannabisbedrijf dat verkoopt in verschillende staten in de VS – zal deze donderdag 14 december opnieuw toetreden tot de Toronto Stock Exchange (TSX) onder het symbool CURA.

PUBLICITE

Deze strategische en financiële stap volgt op de voorwaardelijke goedkeuring van de notering van het bedrijf op de TSX om onder andere toegang te krijgen tot een groter aantal investeerders op de Canadese beurs. Het management van het bedrijf, waaronder CEO Matt Darin en Executive Chairman Boris Jordan, zal deze belangrijke mijlpaal markeren door de openingsbel op de TSX te luiden.

De beslissing om naar de TSX te verhuizen maakt deel uit van een bredere trend in de cannabisindustrie, waarbij TerrAscend eerder dit jaar hetzelfde heeft gedaan. Beide bedrijven willen hun toegang tot internationale institutionele beleggers verbeteren en de liquiditeit van hun aandelen op de lange termijn vergroten.

Parallel aan de beursnotering heeft Curaleaf een grote interne reorganisatie van haar Amerikaanse activiteiten doorgevoerd, zoals beschreven in het persbericht. De interne reorganisatie van Curaleaf omvat het aantrekkelijker maken van het bedrijf voor investeerders, het voldoen aan regelgeving, het verbeteren van de handel en het aanpassen aan de uitdagingen en onzekerheden van de cannabisindustrie.

In detail:

PUBLICITE
  1. Toegang tot een bredere investeerdersbasis: Een notering aan de Toronto Stock Exchange stelt Curaleaf in staat een breder scala aan investeerders aan te trekken, waaronder institutionele beleggers. Deze bredere investeerdersbasis kan de financiële ruggensteun en liquiditeit van het bedrijf verbeteren.
  2. Voldoen aan wettelijke vereisten: Interne reorganisatie brengt wijzigingen met zich mee in de aandelen- en stemstructuur van het bedrijf. Deze aanpassingen worden waarschijnlijk doorgevoerd om te voldoen aan wettelijke vereisten, met name in de context van de evoluerende en complexe Amerikaanse cannabisregelgeving.
  3. Verhogen van de liquiditeit van de aandelen: Met deze strategische stappen wil Curaleaf de liquiditeit van haar aandelen op de lange termijn verbeteren. Dit kan het makkelijker maken voor investeerders om aandelen te kopen en verkopen en mogelijk de totale waarde van het bedrijf verhogen.
  4. Oplossen van onzekerheden op het gebied van regelgeving: De creatie van een nieuwe klasse inwisselbare aandelen zonder stemrecht geeft aandeelhouders de mogelijkheid om hun aandelen te converteren. Deze flexibiliteit is bedoeld om investeerders te helpen om te gaan met de onzekerheden die gepaard gaan met cannabisregelgeving in de Verenigde Staten.
  5. Betere corporate governance: De aandeelhoudersovereenkomst en de beschermingsovereenkomst richten zich op governance. Deze overeenkomsten leggen rechten en plichten vast en bieden een duidelijk kader voor besluitvorming en eigendom, wat bijdraagt aan een stabiele en goed bestuurde bedrijfsstructuur.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed