Connect with us

Een plan om cannabis uit de criminaliteit te halen gepresenteerd in Wisconsin

Gepubliceerd

on

Project om cannabis te decriminaliseren in Wisconsin
Volg ons op Facebook

Een tweepartijdige groep wetgevers uit de staat Wisconsin staat op het punt een wetsvoorstel in te dienen dat, als het wordt aangenomen, het bezit van kleine hoeveelheden cannabis voor volwassenen decriminaliseert.

PUBLICITE

Onder leiding van de Republikeinse volksvertegenwoordiger Shae Sortwell en haar Democratische tegenhangers, senator Lena Taylor en volksvertegenwoordiger Sylvia Ortiz-Velez, wil het wetsvoorstel een einde maken aan de strafrechtelijke sancties die staan op het bezit van maximaal een halve ounce (14 gram) cannabis.

Poging tot decriminalisering

Het tweepartijdige wetsvoorstel, zoals gemeld door Marijuana Moment, is bedoeld om onevenredige straffen voor kleine cannabisovertredingen in de staat Wisconsin aan te pakken. De auteurs van het voorstel beweren dat “Wisconsin geen mensen in de gevangenis zou moeten gooien voor eenvoudig cannabisbezit”. De voorgestelde wetgeving zou het bezit van maximaal 14 gram cannabis voor volwassenen decriminaliseren en de gevangenisstraf vervangen door boetes van maximaal $100.

De auteurs citeren de wetgevende memo en benadrukken de urgentie om in overeenstemming te brengen met nationale trends en die van naburige staten: “North Dakota, New Hampshire, Hawaii, Louisiana, Mississippi, North Carolina en Nebraska hebben wetten aangenomen die de gevangenisstraf voor het bezit van kleine hoeveelheden marihuana afschaffen…. Het is tijd dat Wisconsin zich aansluit bij het nationale debat.”

Belangrijkste bepalingen van wetsvoorstel decriminalisering

Reforming recidivistenwetgeving: het wetsvoorstel introduceert een amendement dat veroordelingen voor het bezit van minder dan 28 gram cannabis vrijstelt van recidivistenwetgeving. Dit zorgt ervoor dat voor kleine overtredingen bij een volgende veroordeling geen zwaardere straffen worden opgelegd, wat een belangrijke wijziging is van het bestaande wettelijke kader.

PUBLICITE

Communautaire dienstverlening in plaats van boetes: de wetgeving biedt rechters de mogelijkheid om een taakstraf van 16 tot 40 uur op te leggen in plaats van boetes voor overtredingen met betrekking tot bezit. Deze bepaling is bedoeld om de weegschaal van justitie in evenwicht te brengen en middelen af te leiden van kleine cannabiszaken naar ernstigere overtredingen.

Lokaal wietverbod en boetes: in het licht van de huidige bevoegdheid van lokale jurisdicties om cannabisverboden uit te vaardigen, stelt het wetsvoorstel een kader vast dat boetes van ten minste $100, maar niet meer dan $250 voorschrijft voor overtredingen met betrekking tot cannabisbezit om de straffen in de hele staat te standaardiseren.

Discretionaire bevoegdheid voor wetshandhaving: Zich bewust van de druk op politiemiddelen, geeft het wetsvoorstel wetshandhaving discretionaire bevoegdheid bij het aanklagen van zaken van cannabisbezit. Politieagenten zullen kunnen kiezen of ze een verdachte al dan niet arresteren en opsluiten, zodat kostbare middelen kunnen worden ingezet in de strijd tegen zware en gewelddadige criminaliteit.

Werkgeversaansprakelijkheid en drugstesten: De wetgeving erkent de evolutie van het werkplekbeleid en beperkt de aansprakelijkheid van werkgevers die ervoor kiezen hun werknemers niet te testen op cannabis. Dit is in lijn met de nationale trend om af te stappen van dure drugstestpraktijken en geeft werkgevers de autonomie om te beslissen over het testbeleid.

PUBLICITE

Legalisering van cannabis in het verschiet

Hoewel het wetsvoorstel voor decriminalisering een stap is in de richting van cannabishervorming, is het niet het enige wetgevingsinitiatief dat terrein wint in Wisconsin. In september introduceerden de Democratische wetgevers Senator Melissa Agard en Vertegenwoordiger Darrin B. Madison een uitgebreid wetsvoorstel voor de legalisatie van cannabis. Deze bredere maatregel roept niet alleen op tot het decriminaliseren van cannabisgebruik, maar ondersteunt ook de gereguleerde productie, distributie en verkoop van cannabis en cannabisproducten.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed