Connect with us

De Chileense president vaardigt een “drugsbestrijdingswet” uit die de zelfkweek van cannabis voor medisch gebruik toestaat

Gepubliceerd

on

Volg ons op Facebook

De Chileense president Gabriel Boric heeft een nieuwe wet tegen drugshandel ondertekend die het witwassen van geld moet voorkomen, de legalisering van medische cannabis voor persoonlijk gebruik moet bevorderen en de straffen moet verhogen voor degenen die drugs of wapens leveren aan kinderen en tieners.

PUBLICITE

De algemene strekking van de wet is het verbeteren van de vervolging van georganiseerde misdaad en het reguleren van de bestemming van in beslag genomen activa. Meer specifiek is het de bedoeling om de stijging van het aantal moorden een halt toe te roepen en de georganiseerde misdaad zo veel mogelijk in te tomen, zodat de buurten die door drugshandelaars zijn overgenomen, kunnen worden heroverd.

Onveiligheid is een van de grootste zorgen van de Chileense burgers. Volgens Telam zal president Boric zich inzetten voor “vrede en veiligheid”.

“Chili zal eindelijk een wet hebben die de vervolging van drugshandel en georganiseerde misdaad versterkt, zodat deze organisaties en hun leden zich niet kunnen verrijken door misdaden te plegen,” zei hij.

Chili, tegen drugshandel en in het voordeel van cannabistelers

De nieuwe “wet tegen drugshandel” staat bovenaan de wetgevende agenda voor openbare veiligheid. Het wordt door de Chileense uitvoerende macht en het parlement voorgesteld als een antwoord op de crisis waarmee het land wordt geconfronteerd.

PUBLICITE

“Dit is een nieuwe impuls in onze frontale strijd tegen criminaliteit”, zei de heer Boric. Hij wees er ook op dat het kweken van medicinale cannabis officieel is toegestaan in Chili. Het moet worden voorgeschreven door een arts en gereserveerd voor persoonlijk gebruik.

“Ik wil dat de hele samenleving en de mensen die luisteren weten dat dit een extra impuls is in onze frontale strijd tegen de misdaad”, zei Boric.

“We blijven vastberadener dan ooit met als doel gemoedsrust en veiligheid te brengen aan de miljoenen Chileense mannen en vrouwen die in ons thuisland wonen”, besloot de president.

Medicinale cannabis is er legaal sinds 2015 en patiënten kunnen medicijnen op basis van cannabis voorgeschreven krijgen door hun artsen voor bepaalde medische aandoeningen.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed