Connect with us

De Mexicaanse autoriteiten staan de teelt van hennep met 1% THC toe

Gepubliceerd

on

Hennep kweken in Mexico
Volg ons op Facebook

De Federale Commissie voor de Bescherming tegen Gezondheidsrisico’s (COFEPRIS) heeft een gezondheidsvergunning verleend aan Semillas Endémicas Mexicanna die de invoer, aanplant, teelt en oogst van hennep met 1% THC toestaat. Dit baanbrekende besluit, waarover exclusief is bericht door El Planteo, schept een cruciaal precedent voor de Mexicaanse hennepindustrie.

PUBLICITE

Voorschriften en voorwaarden

Het officiële document, gedateerd 17 november 2023 maar slechts een paar dagen geleden afgeleverd bij het bedrijf, schetst de voorwaarden waaronder Semillas Endémicas Mexicanna S.A. de C.V. mag opereren. Deze voorwaarden omvatten het importeren van zaden, het verwerken van hennep om cannabidiol (CBD) te extraheren en het op de markt brengen van cannabidiol olie, op voorwaarde dat het THC-gehalte niet hoger is dan 1%.

COFEPRIS wijst erop dat de gezondheidsvergunning vereist dat de plant THC-concentraties van 1% of minder produceert, onder streng toezicht, controle en veiligheidsmaatregelen die nodig worden geacht om de volksgezondheid en de openbare orde te beschermen. Het bedrijf moet een analysecertificaat voorleggen van een bevoegde autoriteit of een erkend laboratorium dat bevestigt dat de THC-limiet wordt nageleefd. Voor geïmporteerde producten is naleving van de buitenlandse regelgeving die van toepassing is op de producten vereist.

Aanvullende vereisten voor hennepteelt in Mexico

Op dit moment kan COFEPRIS de voorwaarden voor het planten van hennep niet beoordelen vanwege het ontbreken van specifieke regelgeving voor deze activiteit. Het document wijst erop dat het ontbreken van regelgeving betreffende het zaad zelf binnen de jurisdictie van COFEPRIS de beoordeling van de voorwaarden voor het inzaaien van hennep belemmert.

Deze ontwikkeling markeert een essentiële stap voor de hennepindustrie in Mexico, in overeenstemming met artikel 245 van de Algemene Gezondheidswet. Dit artikel staat het op de markt brengen, exporteren en importeren toe van producten met een THC-gehalte van minder dan 1%, mits aan de vastgestelde gezondheidseisen wordt voldaan. COFEPRIS benadrukt echter dat autorisatie geen onbeperkte toestemming betekent en dat naleving van de verschillende toepasselijke regels nog steeds vereist is.

PUBLICITE

Met deze toelating is Semillas Endémicas Mexicanna S.A. de C.V. klaar om een leider te worden in de productie en verwerking van hennep in Mexico. Dit zou nieuwe investeringen en mogelijkheden in de sector kunnen stimuleren en een meer gereguleerde en veiligere markt voor hennepproducten kunnen bevorderen. Niettemin staat de sector voor aanzienlijke uitdagingen, niet in de laatste plaats de behoefte aan duidelijke en specifieke regelgeving voor alle fasen van het proces, van planten tot marketing.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed