Connect with us

De Ontario Cannabis Store verlaagt zijn marges om de illegale handel beter te kunnen bestrijden

Gepubliceerd

on

Prijsverlagingen bij OCS

De Ontario Cannabis Society (OCS), de Canadese provincie Ontario’s cannabisregulator, groothandelaar en exclusieve distributeur van particuliere cannabiswinkels in de provincie, is van plan om vanaf volgende maand zijn marges te verlagen om zowel producenten en distributeurs beter te belonen als de concurrentie van de zwarte markt te vergroten.

PUBLICITE

Voor George Smitherman, CEO van de Canadian Cannabis Council, de organisatie die producenten met een licentie vertegenwoordigt, is “het verlagen van de winstmarges van de groothandel een stap in de goede richting en zal de industrie ten goede komen”.

“Het bedrijfsklimaat is moeilijk en veel producenten zijn niet winstgevend,” zei hij. “Na vergoedingen, belastingen en toeslagen hebben veel bedrijven gewoon niet genoeg geld om hun rekeningen te betalen en miljarden dollars aan kapitaalinvesteringen te rechtvaardigen.”

Ongeveer 1700 winkels verkopen nu cannabis in Ontario.

De marges die de OCS oplegt aan de groothandel vertegenwoordigen een aanzienlijk deel van de uiteindelijke prijs die de consument betaalt. Op dit moment voegt het OCS een marge van ongeveer 31% toe aan de prijs die in rekening wordt gebracht door gelicentieerde producenten. Het zal nu overgaan op nieuwe tarieven van 25% op de meeste cannabisproducten en 23% op gedroogde bloemen.

PUBLICITE

“Het provinciale agentschap heeft zijn prijsbeleid in de loop van het jaar herzien en kwam tot de conclusie dat de tijd rijp was om deze veranderingen door te voeren,” legt David Lobo, CEO van het OCS, uit. “Deze prijsstelling komt dichter in de buurt van de prijzen die andere overheden hanteren,” voegt hij eraan toe. “Gezien de omvang van onze markt kunnen we de consument een zeer concurrerend product aanbieden en ik denk dat dit zo zal blijven.”

“Ik schat dat deze veranderingen de industrie volgend jaar 60 miljoen dollar zullen besparen.

Het staatsbedrijf, ondertussen, rapporteerde een omzet van $1,18 miljard in 2021-2022 en maakte een winst van $184,4 miljoen. Het agentschap heeft zijn financiële verslag voor het boekjaar 2022-2023 nog niet gepubliceerd.

Wat betreft de prijs die klanten betalen, is het nog niet bekend wat het werkelijke effect van deze prijswijzigingen zal zijn. Producenten en detailhandelaren kunnen ervoor kiezen om een deel van de extra marge voor zichzelf te houden voordat de consumenten worden getroffen.

PUBLICITE

“Ik denk niet dat consumenten een verschil zullen zien in de detailhandelsprijzen,” schat aan CBC Cameron Brown, communicatiemanager voor detailhandelaar The Hunny Pota, die ongeveer 20 filialen heeft in het zuiden van Ontario. “Ik denk dat de meeste producten die consumenten nu in de winkel kopen ongeveer dezelfde prijs zullen blijven hebben.”

Bijna vijf jaar na de legalisatie is de legale markt goed voor bijna 60% van de verkoop in Ontario, volgens schattingen van de OCS en de Canadian Cannabis Council.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed