Connect with us

Cresco Labs en Columbia Care zien af van fusie

Gepubliceerd

on

Fusie van Cresco en Columbia Care

“Multi-state cannabis operators” Cresco Labs en Columbia Care zien officieel af van hun geplande fusie, gewaardeerd op $2 miljard toen het werd aangekondigd in maart 2022.

PUBLICITE

Er zijn geen kosten verbonden aan de beëindiging van de deal, volgens een persbericht van maandag.

“In het licht van het evoluerende landschap van de cannabisindustrie geloven we dat de beslissing om de geplande transactie te beëindigen op lange termijn in het beste belang is van Cresco Labs en onze aandeelhouders,” zei Charles Bachtell, CEO en medeoprichter van het in Chicago gevestigde Cresco Labs, in een verklaring.

“We willen onze oprechte waardering uitspreken voor Columbia Care voor hun waardevolle samenwerking en toewijding tijdens deze transactie.”

Hij voegde eraan toe: “Vooruitkijkend blijven we vasthouden aan onze basisjaarstrategie, die bestaat uit het snel herstructureren van activiteiten met lage marges, het verbeteren van de concurrentiepositie en efficiëntie in markten waar we een leidend marktaandeel behouden en het uitbreiden van onze activiteiten om ons voor te bereiden op groeikatalysatoren in opkomende markten. Een solide kern stelt ons in staat te profiteren van de margeverhogende groeikansen die we verwachten in deze uitdagende economische omgeving voor de cannabissector. Hoewel dit resultaat niet is wat we oorspronkelijk hadden verwacht, hebben we er vertrouwen in dat Cresco Labs zich in een sterkere positie bevindt voor de toekomst.”

PUBLICITE

De bankencrisis eerder dit jaar heeft een cruciale financieringsbron opgedroogd, nu cannabis nog steeds federaal illegaal is in de VS, terwijl wetgeving om de leennormen te versoepelen voor legale cannabis-gerelateerde bedrijven blijft steken.

Vorige maand zeiden Cresco en Columbia dat ze niet in staat zouden zijn om de desinvesteringen af te ronden die nodig zijn voor het verkrijgen van wettelijke goedkeuringen om de deal te sluiten.

Daarnaast beëindigden de bedrijven ook een overeenkomst met hip-hop mogul Sean “Diddy” Combs om bepaalde afgestoten bedrijven in New York, Massachusetts en Illinois over te nemen voor maximaal $185 miljoen.

Ondertussen zei Columbia Care afzonderlijk dat het zijn vestiging in Downtown Los Angeles had gesloten en een eerder aangekondigd plan had voltooid om het bedrijf te herstructureren, inclusief het ontslaan van 52 mensen.

PUBLICITE

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed