Connect with us

DEA stemt in met herclassificatie cannabis als “minder gevaarlijke” stof

Gepubliceerd

on

Herclassificatie van cannabis in 2024 in de Verenigde Staten

In een baanbrekende beslissing heeft de Drug Enforcement Administration (DEA) aangekondigd cannabis te willen verplaatsen van lijst I naar lijst III van de Controlled Substances Act (CSA), zoals aanbevolen door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS).

PUBLICITE

De beslissing, die een breuk betekent met meer dan 50 jaar cannabis classificatie naast heroïne en ontkenning van de medische toepassingen van cannabis, zal verstrekkende gevolgen hebben.

Wat betekent de herclassificatie van Schedule I naar Schedule III?
De voorgestelde herclassificatie van Bijlage I naar Bijlage III erkent dat cannabis een erkend medisch gebruik heeft en een lager misbruikpotentieel dan stoffen in Bijlage I en II. De upgrade van cannabis naar Schedule III zou de federale overheid in staat stellen om de medische waarde ervan te erkennen, wat de weg vrijmaakt voor meer onderzoek en minder beperkingen voor legale cannabisbedrijven in de staten.

Volgens Marijuana Moment zou de verandering “de huidige onderzoeksbarrières voor wetenschappers die Schedule I-stoffen willen bestuderen, wegnemen”. Het zou cannabisbedrijven met een vergunning van individuele Amerikaanse staten ook in staat stellen om te profiteren van federale belastingaftrek die voorheen niet mogelijk was onder IRS code 280E.

“Vandaag liet de minister van Justitie een voorstel rondgaan om marihuana te herclassificeren van lijst I naar lijst III. Zodra het gepubliceerd is in het Federal Register, zal het een formele regelgevingsprocedure starten,” zei Xochitl Hinojosa, directeur Public Affairs van het Ministerie van Justitie, in een verklaring.

PUBLICITE

Bronnen dicht bij het herschikkingsproces, die op voorwaarde van anonimiteit spraken met Cannabis Wire, bevestigden dat een memo van het DOJ’s Office of Legal Counsel – de procureur-generaal heeft hun juridisch advies ingewonnen – naar verwachting zal worden gepubliceerd naast de DEA’s Notice of Public Rulemaking in het Federal Register.

Een paar details over de memo: er staat in dat de Enkelvoudige Conventie voor Verdovende Middelen geen belemmering vormt voor het verplaatsen van cannabis van lijst I naar lijst III, dat de tweedelige test die het HHS heeft uitgevoerd om zijn aanbeveling te ondersteunen voldoende is en dat het DEA de conclusies van het HHS ten gunste van lijst III grotendeels moet overnemen, na openbaar commentaar.

Wettelijke en praktische implicaties

Ondanks deze doorbraak moet worden opgemerkt dat de herclassificatie van cannabis niet gelijk staat aan legalisatie. Wat betreft de productie, de distributie en het bezit van recreatieve cannabis, deze activiteiten blijven illegaal onder de federale wetgeving en kunnen nog steeds worden onderworpen aan federale vervolging, ongeacht hun status onder de staatswet.

Hoewel sommige straffen voor cannabisgerelateerde activiteiten kunnen worden verlaagd onder Schedule III, wordt cannabis op federaal niveau nog steeds beschouwd als een illegale stof.

PUBLICITE

De herclassificatie van cannabis houdt een belofte in voor wetenschappelijk onderzoek naar cannabis. Zoals voormalig DEA administrateur Asa Hutchinson erkent, zou de herclassificatie meer studies kunnen faciliteren, wat bijdraagt aan een beter begrip van de gezondheidseffecten van cannabis. Dit zou kunnen leiden tot een grotere acceptatie van cannabisgebaseerde medicijnen die voldoen aan de FDA-voorschriften.

Hoewel het voorstel van de DEA een belangrijke stap voorwaarts is, roepen de implicaties ervan bredere vragen op over het federale cannabis beleid. Zoals opgemerkt in een Congressional Report, behoudt het Congres de macht om meer substantiële veranderingen door te voeren, zoals het verlagen of legaliseren van cannabis via wetgevende actie. De recente herintroductie van een wetsvoorstel voor legalisatie door Chuck Schumer, de leider van de meerderheid in de Senaat, is één bewijs van de voortdurende inspanningen om de federale cannabiswetten te herzien.

De Amerikaanse houding tegenover cannabis is aanzienlijk veranderd, zoals blijkt uit het voorstel voor herclassificatie. Asa Hutchinson wijst erop dat hoewel de medische consensus over de voordelen van cannabis achterblijft bij de publieke opinie, herclassificatie overeenkomt met de maatschappelijke perceptie van de waarde van cannabis.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed