Connect with us

Volgens de DEA is het gemiddelde THC-gehalte van illegale cannabis in de Verenigde Staten 16%

Gepubliceerd

on

THC-gehalte van illegale cannabis in de Verenigde Staten

Volgens een recent rapport van de Drug Enforcement Administration (DEA) getiteld National Drug Threat Assessment en dat is gepubliceerd door MJBizDaily, ligt het gemiddelde THC-gehalte van illegale cannabisbloemen in de VS momenteel rond de 16%

PUBLICITE

Constante toename in potentie

Het DEA-rapport vestigt de aandacht op een opmerkelijke trend van stijgend THC-gehalte in de loop der tijd. Gegevens van het Cannabis Monitoring Program van de Universiteit van Mississippi tonen een duidelijke en gestage toename in cannabis potentie, die de laatste tijd is versneld. De geregistreerde potentie van 16% vertegenwoordigt een stijging van 29% ten opzichte van het voorgaande jaar

Over de factoren achter deze toename wordt echter veel gespeculeerd. Eén plausibele theorie wordt naar voren geschoven: de mogelijke inflatie van THC-percentages in legale cannabis die in laboratoria is getest, als gevolg van de marktdynamiek. De aantrekkingskracht van een hoog THC-gehalte voor prijsbewuste consumenten drijft hen in de richting van variëteiten met het hoogste THC-gehalte. Deskundigen wijzen er echter op dat THC-gehalte alleen niet synoniem is met kwaliteit.

Het commerciële cannabis landschap, dat gereguleerd is en onderworpen aan strenge testen, heeft vaak aanzienlijk hogere THC-gehaltes dan de illegale markt. beschuldigingen van THC-inflatie doen al jaren de ronde en wijzen op mogelijke discrepanties tussen de testnormen en de druk van de markt.

Een onderzoek naar de legale cannabis markt in Colorado, bijvoorbeeld, onthulde een opvallende overschatting van THC-niveaus met 23-35%. Dit suggereert een fenomeen waarbij laboratoria geneigd kunnen zijn om gunstige resultaten te produceren om hun klantenbestand te behouden in een concurrerende markt.

PUBLICITE

Interessant is dat veranderingen in de regelgeving van staten ook een invloed kunnen hebben op THC potentie statistieken. Californië zag bijvoorbeeld een 7% daling in de gemiddelde THC-potentie in de eerste paar maanden van 2024 na aanpassingen in de staatswetten voor THC-testprotocollen.

Overzicht van illegale cannabis

De herkomst van cannabis die in beslag is genomen op de illegale markt geeft een complex beeld te zien, waarbij transnationale criminele organisaties zoals Mexicaanse drugskartels en “Aziatische drugshandelorganisaties” betrokken zijn.

De toename van het THC-gehalte van illegale cannabis doet bezorgdheid rijzen over mogelijke gezondheidsrisico’s, vooral voor kwetsbare bevolkingsgroepen zoals kinderen of adolescenten. De DEA benadrukt dat voorzichtigheid geboden is met het oog op het stijgende THC-gehalte.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed