Connect with us

Een internationale coalitie van patiënten zal deelnemen aan de 67e zitting van de CND

Gepubliceerd

on

De Patiëntenraad van de International Alliance for Cannabinoid Medicines (IACM), een internationale coalitie van patiëntenorganisaties, zal van 14 tot 22 maart 2024 de volgende zitting van de Commissie Verdovende Middelen van de Verenigde Naties bijwonen.

PUBLICITE

Dit is de eerste keer dat vertegenwoordigers van de Patiëntenraad van de IACM aanwezig zullen zijn op een dergelijk evenement. Hun aanwezigheid op deze CND-vergadering, die de rechten van patiënten vertegenwoordigt die streven naar legale, eerlijke en rechtvaardige toegang tot medicinale cannabis, gaat hand in hand met andere organisaties die aanwezig zijn.

De Commissie Verdovende Middelen (CND) werd in 1946 opgericht als een functionele commissie van de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties. Het is het belangrijkste besluitvormingsorgaan van de Verenigde Naties op het gebied van drugscontrole, waaronder medicinale cannabis.

De 67e zitting van de CND is een tussentijdse evaluatie en zal gericht zijn op het opmaken van de balans van de uitvoering van alle bestaande internationale verbintenissen inzake drugsbeleid en op werkzaamheden om de uitvoering van de verbintenissen van 2024 tot 2029 te versnellen.

Zes vertegenwoordigers van de IACM Patiëntenraad zullen aanwezig zijn tijdens het negen dagen durende evenement, zowel voor interactie met andere afgevaardigden als om actief deel te nemen aan de CND:

PUBLICITE
  • Schriftelijke en mondelinge verklaringen tijdens de plenaire zitting van de CND en de onderhandelingsforums om het debat te helpen vormgeven en de beleidsresultaten te beïnvloeden
  • Bijeenkomst 1 van de VN-conferentie: – Toegang en beschikbaarheid, van palliatieve tot eerstelijnszorg
  • Side-evenement 2 van de VN-conferentie: – Cannabis biopiraterij
  • Cannabis Embassy Campus Vienna – Trainings- en capaciteitsopbouwsessies voor CND-deelnemers en voorstanders van hervorming van het cannabisbeleid.

In de woorden van de IACM: “Dit is een historisch moment voor cannabisactivisme, aangezien de unieke obstakels en uitdagingen waarmee patiënten over de hele wereld worden geconfronteerd, vaak worden opgelegd en in stand gehouden door dezelfde verdragen waarvoor de CND verantwoordelijk is. De voortdurende aanwezigheid van patiënten en activisten op deze politieke evenementen op hoog niveau is noodzakelijk om de verbetering en vooruitgang van eerlijke en rechtvaardige wetgeving voor cannabispatiënten wereldwijd te garanderen.”

Aanwezige leden van de IACM Patiëntenraad:

  • Jacqueline Poitras, medeoprichtster en nationale vertegenwoordiger uit Griekenland
  • Michael Krawitz, nationale vertegenwoordiger uit de Verenigde Staten
  • Daphnée Elisma, nationaal vertegenwoordiger uit Canada
  • Tom Curran, nationaal vertegenwoordiger Ierland
  • Pavel Kubu, nationale vertegenwoordiger Tsjechië
  • Kevin Herzig, nationale vertegenwoordiger Oostenrijk

Jacqueline Poitras, medeoprichtster van de IACM Patiëntenraad, nationaal vertegenwoordiger Griekenland en oprichtster van MAMAKA (Moeders voor Cannabis), zegt:

“De toegangsproblemen waar patiënten mee te maken hebben, zijn gemeenschappelijk voor burgers over de hele wereld. Cannabis is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie als een plant met medische toepassingen en het is tijd dat deze zeer therapeutische plant als zodanig wordt behandeld en niet als een gevaarlijk verdovend middel dat wordt weggehouden van patiënten die de helende eigenschappen ervan nodig hebben. De verdragen en regels die in het verleden zijn opgesteld, moeten dringend herzien en bijgewerkt worden om de rechten en behoeften van de patiënten van vandaag te ondersteunen. De politieke agenda’s van sommige landen mogen geen obstakel vormen voor veilige en betaalbare toegang.”

PUBLICITE

Daphnée Elisma, Nationaal Vertegenwoordiger voor Canada en oprichter van AUBE: The Voice of Medical Cannabis Patients, voegt hieraan toe:

”Het is essentieel dat barrières voor veilige en betaalbare toegang tot medische cannabis worden aangepakt op een niet-discriminerende basis.”

Michael Krawitz, uitvoerend directeur van Veterans for Medical Cannabis Access in de Verenigde Staten, besluit:

“De IACM Patiëntenraad heeft programma’s voor toegang tot cannabis in verschillende landen onder de loep genomen en we hebben vastgesteld dat velen geen toegang hebben en dat degenen die dat wel hebben vaak te maken hebben met barrières die in het beste geval onnodig zijn en in het slechtste geval een schending vormen van fundamentele mensenrechten. We hopen dat onze bijdrage aan deze historische bijeenkomsten van de Verenigde Naties landen zal helpen op weg naar betere toegang voor patiënten.”

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed