Connect with us

Eiland Man zoekt 10 medicinale cannabisbedrijven om zich daar dit jaar te vestigen

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis op het eiland Man
Volg ons op Facebook

Het eiland Man, een Brits kroonbezit, heeft zijn intentie om medicinale cannabisbedrijven te verwelkomen duidelijk gemaakt door in 2020 aan te kondigen dat het van plan was om de “benchmark voor wereldwijde regelgeving voor de cannabisexportsector” te worden.

PUBLICITE

Vier jaar later, met een concrete bedrijfsgerichte regelgevingsstructuur, is het eiland actief op zoek naar mogelijkheden in cannabis om zijn economie te diversifiëren.

Vooruitlopend op zijn deelname aan Cannabis Europa in Londen later deze maand, waar hij hoopt te spreken met toonaangevende Europese cannabisbedrijven, zegt Business Isle of Man chief executive Tim Cowsill dat de “deur nu open staat” voor het eiland.

Hij vertelde Business of Cannabis:“We komen naar Cannabis Europa, het is de eerste show die we hebben gedaan met de deur open voor het eiland Man, omdat we nu het gevoel hebben dat we de expertise en het begrip hebben om het eiland actief op de markt te brengen.”

Een eiland dat openstaat voor medicinale cannabis

Te midden van de wereldwijde COVID-19 pandemie heeft de regering van het eiland Man geprobeerd om haar economie te diversifiëren buiten financiën en online gaming, de twee belangrijkste sectoren die de afgelopen jaren de economie hebben ondersteund.

PUBLICITE

Het Department for Business, waarvan Business Isle of Man een uitvoerend agentschap is, kreeg de opdracht om mogelijke nieuwe wegen te verkennen die zouden passen binnen het bestaande regelgevende kader en de expertisegebieden van het eiland.

Een lid van de raad voor de privésector van de provincie, verantwoordelijk voor de biomedische industrie van het eiland, vond dat de opkomende medicinale cannabissector perfect paste.

De heer Cowsill legt uit dat hij “de regering de mogelijkheid van medicinale cannabis voorlegde en hen vertelde dat als ze de bestaande biomedische sector hier wilden diversifiëren en aanvullen, we daar zeker naar moesten kijken”

Gezien de reputatie van het eiland Man als een goed gereguleerde jurisdictie voor financiële diensten en het unieke vermogen om ‘wendbaar’ te zijn en het kader aan te passen aan de behoeften van bedrijven, besloot de organisatie dat ze haar expertise in andere sectoren kon gebruiken om een uniek aanbod te creëren voor Europese cannabisbedrijven.

PUBLICITE

In 2020 lanceerde de organisatie een openbare raadpleging en beweerde dat de lancering van een medicinale cannabisindustrie 250 banen zou opleveren, 11,5 miljoen pond aan jaarlijkse lonen zou genereren en de belastinginkomsten van de overheid met 3 miljoen pond per jaar zou doen toenemen.

Sinds het in 2020 zijn intentie bekendmaakte om cannabisbedrijven te verwelkomen en in januari 2021 de teelt, distributie en export van cannabis legaliseerde, een beslissing die werd omschreven als “het begin van een nieuwe economische sector” in het gebied, is de vooruitgang relatief beperkt geweest.

In 2022 kondigde de Gambling Supervision Commission (GSC) van het eiland aan dat het een eerste principeverklaring had afgegeven aan het Britse bedrijf GrowLab Organics (GLO), waarmee het een volledige vergunning kreeg om medicinale cannabis te kweken, te produceren, te importeren en, voor het eerst, te exporteren vanaf het eiland Man. Cowsill zegt dat de vertraging volledig opzettelijk is.

“We zijn heel voorzichtig geweest met de ontwikkeling. We wisten dat het veel gemakkelijker was om een voorstel te ontwikkelen als we een bedrijf hadden dat er al eerder was geweest.

hoewel we een beetje traag waren met het opzetten van de markt, wilden we er in principe zeker van zijn dat de regelgevende structuur sterk genoeg was om stand te houden”, zegt Cowsill

Nu die structuur er is en het eiland zijn “unique selling proposition” voor bedrijven heeft bepaald, zegt Cowsill dat zijn organisatie “vertrouwen heeft” in de toekomst.

Als gevolg hiervan hoopt de regering nu 10 cannabisbedrijven op het eiland gevestigd te hebben voor het eind van het jaar.

Een uniek aanbod

Het eiland heeft een lange exporttraditie en is gewend om op maat gemaakte nicheproducten te maken, zoals horloges en landingsgestellen voor vliegtuigen.

Deze expertise wordt nu gebruikt om ‘medicinale cannabis met een hoge toegevoegde waarde’ te maken voor de export.

“Onze grootste troef is de aanwezigheid van kleine kwekers op maat en kleine bedrijven die zich richten op een product van hoge kwaliteit,” vervolgt Cowsill.

“We weten dat we qua productie niet kunnen concurreren met Canada of Californië, maar we geloven dat de kansen liggen in een hoogwaardig nicheproduct. De beste vergelijking die ik kan maken is met een ambachtelijke bierbrouwerij.

“De vlakke grond die we kunnen ontwikkelen is beperkt. We zijn dus op zoek naar bedrijven die zich binnen kunnen ontwikkelen. We weten dat we er zes of zeven op het eiland kunnen hebben.”

Gezien de ligging van het eiland suggereerde Cowsill dat telers zouden profiteren van een lager risico op kruisbestuiving en dat een aantal R&D-bedrijven die biomassa naar het eiland willen brengen en er producten van willen maken, interesse hebben getoond.

Naast het unieke landschap is ook het regelgevende systeem van het eiland “anders van structuur dan alle andere”.

“We zullen de spelregels uitleggen. We gaven GLO een voorwaardelijke vergunning en vertelden hen dat als ze alles goed deden, we ze een exportvergunning zouden geven.”

“Dat is heel anders dan bij andere regelgevende instanties, die meer het kip-of-ei idee hebben dat je eerst de faciliteit moet bouwen. Voordat ze zelfs maar zijn begonnen met het graven van de grond om de faciliteit te bouwen, zouden we dat allemaal al hebben gedefinieerd.”

“Als het product goed ontworpen is en we de mensen die naar het eiland komen uitleggen wat de regels van het spel zijn, zou het duidelijk genoeg voor ze moeten zijn om een voorstel te ontwikkelen.”

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed