Connect with us

Senaat North Carolina stemt in met legalisering medische cannabis

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis in Noord-Carolina
Volg ons op Facebook

Als een déjà vu. De Senaat van North Carolina, een van de laatste Amerikaanse staten zonder medicinale cannabis, stemde donderdag in een eerste stemming voor legalisering van medicinale cannabis. Als de maatregel vandaag in stemming wordt gebracht, gaat hij door naar het Huis van Afgevaardigden, waar eerdere pogingen om legale toegang tot medicinale cannabis te garanderen op verzet van de Republikeinen stuitten.

PUBLICITE

North Carolina en medicinale cannabis

De wetgevers van de staat namen medicinale cannabis op in een wetsvoorstel dat oorspronkelijk bedoeld was om hennep te reguleren. In het herziene wetsvoorstel wordt voorgesteld om cannabis te legaliseren voor mensen die lijden aan een “slopende medische aandoening”, aldus Associated Press. De Senaat nam het wetsvoorstel aan met een beslissende stem van 33-9, waarbij negen Republikeinen zich achter het wetsvoorstel schaarden.

Het wetsvoorstel staat gepland voor een tweede stemming in de Senaat vandaag. De Republikeinse senator Danny Britt speelde een belangrijke rol bij het toevoegen van medicinale cannabis aan het wetsvoorstel voor hennepregulering, omdat hij een mogelijke herclassificatie van cannabis door de federale overheid wilde “voor zijn”. De regering Biden heeft onlangs voorgesteld om cannabis te degraderen tot een gecontroleerde substantie van Schedule 3, wat veel aandacht heeft getrokken. Het Ministerie van Justitie staat momenteel open voor publiek commentaar op dit voorstel tot half juli.

Ondanks de vooruitgang in de Senaat blijft de toekomst van het wetsvoorstel in het Huis van Afgevaardigden onzeker. Toen State House Speaker Tim Moore werd geïnterviewd door de Associated Press, was hij niet erg enthousiast over de toekomst van het wetsvoorstel. Hoewel Moore eerder heeft laten zien open te staan voor medicinale cannabis, heeft hij ervan afgezien de kwestie in stemming te brengen vanwege de aanzienlijke oppositie van zijn Republikeinse collega’s. Hij zei dat er verwacht wordt dat wetgevers in het Huis van Afgevaardigden het wetsvoorstel zullen verwerpen. Hij zei dat Huisadvocaten naar verwachting het wetsvoorstel de komende week “privé zullen bespreken”, wat zou kunnen leiden tot wijzigingen of het helemaal schrappen van het wetsvoorstel.

Invloed van inheemse Amerikaanse stammen en de FBI

De wetgevende inspanning valt samen met belangrijke ontwikkelingen in de Indiaanse gemeenschap van de staat. De Eastern Band of Cherokee Indians, de eerste en enige groep die medicinale cannabis verkoopt in North Carolina, heeft plannen gelanceerd om de verkoop van cannabis uit te breiden naar alle volwassenen van 21 jaar en ouder. Vorig jaar stemde de stam voor het legaliseren van cannabis voor volwassen gebruik in het Qualla-gebied. De verkoop van medicinale cannabis begon op 20 april van dit jaar.

PUBLICITE

De potentiële federale herclassificatie van cannabis voegt een nieuwe laag complexiteit toe aan de wetgevende inspanningen van North Carolina. Als cannabis wordt geherclassificeerd als een Schedule 3 substantie, zou het medische nut ervan worden erkend en dit zou breder medisch onderzoek en potentiële therapeutische toepassingen kunnen vergemakkelijken.

Voor North Carolina is de voorgestelde wetgeving een voorzichtige maar essentiële stap in het aanpakken van de behoeften van patiënten met slopende ziekten die baat zouden kunnen hebben bij medicinale cannabis. De uitkomst van de tweede stemming in de Senaat en de daaropvolgende beraadslagingen in het Huis van Afgevaardigden zullen bepalend zijn voor de toekomst van cannabisregulering in de staat.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed