Connect with us

Overseed haalt €6,7 miljoen op om medicinale cannabis in Frankrijk te legaliseren

Gepubliceerd

on

Overzaaien
Volg ons op Facebook

De biotech Overseed heeft met succes €6,7 miljoen aan financiering opgehaald om zijn positie als ’s lands toonaangevende fabrikant van 100% medicinale cannabisproducten te consolideren. Deze belangrijke investering, geleid door Blast.Club met de steun van UI Investissement, markeert een cruciaal moment in de oprichting van een nationale industrie gewijd aan medicinale cannabis.

PUBLICITE

Het medische cannabislandschap in Frankrijk

Nu Frankrijk zich voorbereidt op het toestaan van het gebruik van medicinale cannabis in januari 2025, wil Overseed een cruciale rol spelen. Het bedrijf, opgericht in 2021, is een van de weinige Franse bedrijven die een Franse O&D-vergunning heeft aangevraagd voor het kweken van medicinale cannabis. Dankzij deze vergunning heeft Overseed een uitgebreid onderzoeksprogramma kunnen ontwikkelen dat zich richt op de selectie van variëteiten, de productie van actieve ingrediënten van farmaceutische kwaliteit en de voortdurende ontwikkeling van medische producten.

Overseed is ook strategische partnerschappen aangegaan om de vaardigheden te versterken die het zelf niet in huis heeft. Samenwerkingspartners zijn onder andere Stanipharm, een specialist in de extractie en formulering van actieve ingrediënten, en de Pharm&Beauty groep, een expert in de productie van farmaceutische eindproducten. Dankzij deze partnerschappen kan Overseed ‘Best in Class’ producten leveren met gegarandeerde veiligheid en werkzaamheid.

De toewijding van Overseed aan nationale soevereiniteit en leveringszekerheid voor patiënten wordt onderstreept door de volledig Franse toeleveringsketen en productieprocessen.

Onderzoek en ontwikkeling: Baanbrekende nieuwe behandelingen

In samenwerking met het CNRS/CBM (Centrum voor Moleculaire Biologie) en het Universitair Ziekenhuis van Orléans onderzoekt Overseed nieuwe medische indicaties om de werkzaamheid van zijn producten aan te tonen. Dit onderzoek, dat cruciaal is voor het uitbreiden van het therapeutische potentieel van medicinale cannabis, is ook bedoeld om te voorzien in onvervulde medische behoeften.

PUBLICITE

Overseed richt zich momenteel op de ontwikkeling van een reeks van drie orale producten. Deze geneesmiddelen zullen op de markt worden gebracht in samenwerking met een groot Frans farmaceutisch bedrijf, dat een solide distributie in Frankrijk en mogelijk in heel Europa zal garanderen.

“Op de Franse markt hebben we een voorsprong van 2-3 jaar op het gebied van productie-expertise en we zullen klaar zijn om vanaf de eerste dag hoogkwalitatieve massaproductie aan te bieden,” merkt Hugues Péribère op, CEO en oprichter van Overseed.

Deze toekomstgerichte strategie wordt ondersteund door de moderne faciliteiten van het bedrijf, die al zijn uitgerust voor de productie van medicijnen. Overseed’s team van ongeveer 20 werknemers en ervaren consultants heeft uitgebreide expertise in genetica, agronomie, chemie van natuurlijke stoffen, farmaceutica, regelgevende zaken en markttoegang.

Voldoen aan de behoeften van de volksgezondheid

De wens om een sterke medische cannabisindustrie op te zetten in Frankrijk heeft niet alleen te maken met economisch gewin, maar ook met het tegemoetkomen aan kritieke problemen op het gebied van de volksgezondheid. Overseed wil de leefomstandigheden verbeteren van meer dan 300.000 patiënten in Frankrijk die baat zouden kunnen hebben bij medicinale cannabisbehandelingen. De CEO van het bedrijf, Hugues Péribère, benadrukt de urgentie om aan deze medische behoeften te voldoen: “Onvervulde medische behoeften zijn een probleem voor de volksgezondheid”.

PUBLICITE

De steun van Anthony Bourbon, oprichter van Blast.Club, onderstreept het vertrouwen in het potentieel van Overseed. “De wetenschappelijke nauwkeurigheid en de nauwgezette anticipatie op de markt maken van Overseed een innovatieve speler die alle troeven in handen heeft om de komende jaren marktleider te worden”, zegt Anthony Bourbon.

Door een 100% Franse industrie op te zetten, bevordert Overseed niet alleen de nationale soevereiniteit, maar zorgt het er ook voor dat Franse patiënten betrouwbare toegang hebben tot medische cannabis. Deze nationale productie vermindert het risico op geneesmiddelentekorten en verbetert de kwaliteit en toegankelijkheid van informatie voor voorschrijvers. Zoals de heer Péribère uitlegt: “door in Frankrijk te produceren, kunnen we voorschrijvers betere informatie over het product garanderen, de toegang voor patiënten vergemakkelijken, het risico op geneesmiddelentekorten verminderen en de opkomst van een industrie stimuleren die economische en sociale activiteiten zal ontwikkelen”.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed