Connect with us

Epidiolex toegelaten in Canada voor de behandeling van bepaalde vormen van epilepsie

Gepubliceerd

on

Epidiolex, farmaceutische CBD-olie voor epilepsie
Volg ons op Facebook

In een persbericht kondigde Jazz Pharmaceuticals Canada aan dat Health Canada het gebruik van Epidiolex®, een farmaceutische CBD-olie, heeft goedgekeurd als behandeling voor bepaalde vormen van epilepsie – Lennox-Gastaut Syndroom (LGS), Dravet Syndroom of Tubereuze Sclerose Complex (TSC) – bij patiënten van 2 jaar en ouder.

PUBLICITE

Deze drie pathologieën zijn zeldzame en ernstige vormen van epilepsie die meerdere soorten aanvallen veroorzaken, die over het algemeen resistent zijn tegen behandeling.

CBD voor epilepsie

“Leven met LMS, Dravetsyndroom of CTS is erg moeilijk. Het betekent dat je elke dag terugkerende aanvallen moet verdragen. Het is een moeilijke en isolerende ervaring voor mensen die leven met deze aandoeningen en het is erg stressvol voor verzorgers die getuige zijn van de aanvallen,” zegt Laura Dickson, voorzitter van de Canadian Epilepsy Alliance.

“Deze goedkeuring geeft hoop en optimisme voor deze gemeenschap. De prioriteit is nu om ervoor te zorgen dat mensen die met deze aandoeningen leven eerlijke en tijdige toegang hebben tot veelbelovende behandelingsopties.”

Epidiolex is een cannabisgebaseerd geneesmiddel dat alleen cannabidiol bevat. Het is verkrijgbaar op recept en wordt toegediend als orale oplossing, net als een conventionele CBD-olie.

PUBLICITE

“Hoewel er veel anticonvulsiva beschikbaar zijn voor verschillende epilepsieën, zijn er voor de zeldzame en ernstige vormen van kinderepilepsie LMS, Dravet syndroom en CTS slechts beperkte goedgekeurde therapieën en zijn ze vaak resistent tegen behandeling. Dit maakt deze ziekten extreem moeilijk te behandelen,” legt Linda Huh uit, kinderepileptoloog aan het BC Children’s Hospital en de Universiteit van British Columbia.

“Health Canada’s goedkeuring van Epidiolex is belangrijk nieuws voor een patiëntenpopulatie met onvervulde behoeften, omdat het ons een uitgebreid bestudeerde behandelingsoptie biedt.”

De goedkeuring van Health Canada is gebaseerd op de resultaten van vijf dubbelblinde, gerandomiseerde, placebogecontroleerde fase 3-klinische onderzoeken waaraan in totaal 939 patiënten met LMS, Dravetsyndroom of CTS deelnamen.

Na goedkeuring door Health Canada zal Jazz zich inzetten voor vergoeding voor patiënten die hiervoor in aanmerking komen.

PUBLICITE

Naast Canada heeft Jazz goedkeuring verkregen voor de cannabidiol orale oplossing Epidiolex, hier bekend als Epydiolex, voor deze 3 vormen van epilepsie in 36 andere landen, waaronder de Verenigde Staten, de Europese Unie, Groot-Brittannië, Australië, Nieuw-Zeeland, Israël en Zwitserland.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed