Connect with us

Frans-Polynesië trekt wet op medicinale cannabis in

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis in Frans-Polynesië
Volg ons op Facebook

Het parlement van Frans-Polynesië heeft onlangs gestemd voor de intrekking van de wet van 5 januari 2023, bedoeld om de weg vrij te maken voor de legalisering van medicinale cannabis. De beslissing, die werd ingegeven door de complexiteit van de uitvoering van de oorspronkelijke wet, heeft geleid tot een debat tussen de verschillende politieke stromingen van de archipel. Toch zou het de weg moeten vrijmaken voor een nieuw, rationeler en effectiever kader voor medicinale cannabis in de regio.

PUBLICITE

Abroger voor betere legalisatie

Politiek spel of echte noodzaak? De zitting van de vergadering was in elk geval gericht op het intrekken van de wet van 5 januari 2023, die de legalisering van het medicinale gebruik van cannabis in Polynesië inluidde, maar die te complex werd geacht om op tijd te kunnen worden geïmplementeerd. Er waren talrijke beraadslagingen en decreten voor nodig. En door het ontbreken van uitvoeringsbepalingen in de oorspronkelijke wet, kwam deze 1 jaar na goedkeuring te vervallen, vandaar de intrekking.

TNTV meldde dat de intrekking een controversiële kwestie was, waarbij de Tavini-meerderheid en A’Here ia Porinetia tegen de wet stemden die door Moetai Brotherson een “gasfabriek” werd genoemd. De complicaties van de oorspronkelijke wet werden erkend door niet-aangesloten vertegenwoordigers, waaronder Nicole Sanquer, die het belang van het depolitiseren van het proces benadrukte.

Ondanks haar scepsis over de motieven van de regering stemde mevrouw Sanquer voor de intrekking, waarbij ze benadrukte dat het dringend noodzakelijk is om de realiteit van het therapeutische gebruik van cannabis in het land aan te pakken. Ze benadrukte de noodzaak van een effectievere en doelgerichtere aanpak en herhaalde het gevoel dat de vorige poging meer te maken had met verkiezingsstrategie dan met praktisch bestuur.

Medische cannabis en hennep

De regering van Moetai Brotherson zal nu nieuwe wetgeving moeten opstellen om de toelatingsprocedure te vereenvoudigen, traditionele beoefenaars toe te voegen aan degenen die medicinale cannabis mogen distribueren en de import van medicijnen op basis van cannabis toe te staan. De minister van Volksgezondheid, Cedric Mercadal, heeft verzekerd dat de nieuwe ontwerptekst eind december zal worden ingediend en in januari aan de Assemblee zal worden voorgelegd.

PUBLICITE

De regering moet ook wetgeving opstellen over het opzetten van een hennepindustrie, een uitdaging die nog wordt vergroot door de studies die worden uitgevoerd door het Institut Louis Malardé over het identificeren van lokale cannabisvariëteiten. De toekomstige tekst over hennep zou kunnen worden afgestemd op Europees Frankrijk en zijn maximale THC-drempel voor planten en producten die daarvan zijn gemaakt, namelijk minder dan 0,3% THC.

Deze strategische zet is bedoeld om de uitvoering te vergemakkelijken en de bezorgdheid over het ongereguleerde gebruik van cannabisproducten weg te nemen. Lokale verenigingen streven echter naar 1% THC in de plant vanwege het zeer gunstige klimaat voor de groei van cannabinoïden in hennep.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed