Connect with us

Legalisering van medicinale cannabis in Oekraïne vertraagd door oppositiepartijen

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis in Oekraïne
Volg ons op Facebook

Het plan om cannabis voor medisch gebruik te legaliseren in Oekraïne is op een groot obstakel gestuit: de oppositiepartijen. Ondanks de overweldigende steun van president Volodymyr Zelensky en het Oekraïense volk werden honderden amendementen ingediend, die de voortgang van het wetsvoorstel blokkeerden.

PUBLICITE

https://www.facebook.com/ostefanyshyna/posts/762844635652724

Legislatieve impasse

De Verkhovna Rada, de eenkamerwetgevende macht van Oekraïne, stond op het punt van een historische stemming over de hervormingswet voor medicinale cannabis. De voortgang van het wetsvoorstel werd echter belemmerd door een spervuur van amendementen, door parlementslid Olga Stefanyshina omschreven als een opzettelijke poging om het wetgevingsproces “uit te putten”. Volgens mevrouw Stefanyshina zijn leden van de Oekraïense Unie “Vaderland” verantwoordelijk voor het indienen van meer dan 800 amendementen, met de bedoeling de debatten te rekken en te voorkomen dat het wetsvoorstel wordt aangenomen.

Mevrouw Stefanyshina betreurde de zinloosheid van de situatie en wees erop dat de voorgestelde herzieningen “spam” waren en geen inhoud hadden. Het wetsvoorstel, dat tot doel heeft een nationaal medisch cannabisprogramma op te zetten om verlichting te bieden aan patiënten die lijden aan ziekten zoals kanker en posttraumatische stressstoornis, kreeg niet alleen steun van wetgevers, maar ook van president Zelensky. De dringende noodzaak om deze hervorming door te voeren wordt onderstreept door het aanhoudende gewelddadige conflict in Oekraïne, dat het argument voor alternatieve behandelingen voor mensen met oorlogstrauma’s versterkt.

President Zelensky heeft zich sterk gemaakt voor de legalisering van medicinale cannabis in lijn met de internationale praktijk. In een toespraak tot het parlement in juni benadrukte hij de noodzaak om “wereldwijde beste praktijken” over te nemen en geneesmiddelen op basis van cannabis eerlijk te legaliseren. Zelensky verklaart zijn steun met de overtuiging dat deze medicijnen pijn, stress en trauma’s van Oekraïners kunnen verlichten, vooral diegenen die lijden aan oorlogsgerelateerde aandoeningen.

PUBLICITE

Hoewel het wetsvoorstel in juli door de eerste lezing kwam en in oktober werd goedgekeurd door de nationale commissie voor gezondheid, medische zorg en ziektekostenverzekering, is de laatste lezing van het wetsvoorstel voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed