Connect with us

Geen studies over cannabis? Meer dan 30.000 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd in 10 jaar

Gepubliceerd

on

30.000 gepubliceerde onderzoeken over cannabis
Volg ons op Facebook

In de afgelopen jaren is de belangstelling van de wetenschappelijke gemeenschap voor cannabis gegroeid. Onderzoekers over de hele wereld publiceren een indrukwekkend aantal onderzoeken naar de actieve bestanddelen van de plant en hun effecten.

PUBLICITE

In tegenstelling tot beweringen over een gebrek aan wetenschappelijke studies, laat de National Library of Medicine/PubMed.gov website een opmerkelijke toename zien van het aantal onderzoeken naar cannabis.

Een eenvoudige zoekopdracht met trefwoorden op PubMed.gov laat zien dat onderzoekers elk van de afgelopen drie jaar meer dan 4.000 wetenschappelijke artikelen over cannabis hebben gepubliceerd. Sinds het begin van 2013 zijn er 32.000 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd, een ongekende toename van interesse. Meer dan 70% van alle collegiaal getoetste wetenschappelijke artikelen over cannabis zijn in de afgelopen tien jaar gepubliceerd, en meer dan 90% van deze literatuur is sinds 2002 verschenen.

Deze substantiële toename is niet slechts een statistische trend, maar weerspiegelt een diepgaande koerswijziging. Onderzoekers onderzoeken niet alleen de therapeutische mogelijkheden van cannabis, maar ook de praktische effecten van cannabisregels over de hele wereld.

tegenstrijdige resultaten

Hoewel de toename van onderzoek naar cannabis duidelijk is, zijn niet alle bevindingen met elkaar in overeenstemming. Een Australisch onderzoek, bijvoorbeeld, betwist het idee dat cannabis helpt bij het verminderen van opioïde afhankelijkheid. Het onderzoek, dat twee decennia besloeg en waarbij meer dan 600 heroïneverslaafden betrokken waren, vond geen overtuigend bewijs voor een verband tussen cannabisgebruik en een verminderd gebruik van illegale opioïden, wat de complexiteit van interacties tussen stoffen benadrukt en de noodzaak van genuanceerde discussies over de rol van cannabis bij de behandeling van verslaving.

PUBLICITE

Een ander onderzoek kijkt naar de psychedelische effecten van cannabis. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, suggereert het onderzoek dat cannabis met een hoog gehalte aan THC psychedelische ervaringen kan opwekken. Het onderzoek stelt vervolgens voor om cannabis met een hoog THC-gehalte te onderzoeken als een mogelijke aanvullende behandeling voor psychiatrische stoornissen.

Implicaties voor beleid en maatschappij

De rijkdom aan wetenschappelijke literatuur over cannabis zou diepgaande implicaties moeten hebben voor beleidsmakers en de maatschappij als geheel. In het licht van deze talrijke studies doet Paul Armentano, adjunct-directeur van de hervormingsgezinde organisatie NORML, een dringende oproep voor discussies op basis van feiten. Beleidsmakers moeten afstappen van de verouderde “wat we niet weten” lens en een meer geïnformeerde benadering van cannabishervorming kiezen.

De tegenstrijdige resultaten benadrukken ook de behoefte aan een genuanceerd begrip van de effecten van cannabis. Ongenuanceerde verhalen kunnen echte en brede kennis over de effecten van cannabis in de weg staan en de publieke perceptie vertekenen.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed