Connect with us

Georgia wordt de eerste Amerikaanse staat waar medicinale cannabis wordt verkocht in apotheken

Gepubliceerd

on

CBD-olie in Georgië

De Georgia State Board of Pharmacy in de VS is begonnen met het accepteren van aanvragen van bijna 120 apotheken om medische cannabisproducten aan te bieden, waarmee Georgia de eerste staat in het land is die de verkoop van cannabisproducten in onafhankelijke apotheken toestaat.

PUBLICITE

Deze uitbreiding van de verkoop van medicinale cannabis naar apotheken, bekend als apotheekregulering, zal de toegang voor patiënten aanzienlijk vergroten. Er zijn slechts zeven apotheken in Georgia voor mensen die lijden aan aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, epileptische aanvallen, terminale kanker en posttraumatische stressstoornis (PTSS).

De wet van Georgia MMJ 2019, die als beperkend wordt beschouwd in vergelijking met andere staten zoals het naburige Florida, staat alleen olie toe met een laag THC-gehalte, tot 5%. Bloemen zijn verboden.

De enige twee gelicentieerde medicinale cannabis producenten in Georgia, Botanical Sciences en Trulieve zullen de producten leveren aan apotheken. Deze twee bedrijven waren de eerste in Georgia die eerder dit jaar groen licht kregen om zieke mensen van cannabis te voorzien.

“Apothekers beantwoorden al jaren vragen van patiënten zonder iets te kunnen doen,” zei Gary Long, CEO van Botanical Sciences, volgens de Atlanta Journal-Constitution. “Eindelijk hebben ze de mogelijkheid om mensen niet alleen te adviseren, maar ze ook te voorzien van de therapieën waar ze naar op zoek zijn.”

PUBLICITE

Georgia heeft meer dan 400 onafhankelijke apotheken en de meeste zullen naar verwachting deelnemen aan het programma, met uitzondering van ketens zoals CVS en Walgreens volgens Cecil Cordle, een lid van de Georgia Board of Pharmacy.

Door deze nieuwe maatregel zal ongeveer 90% van de bevolking van Georgia zich binnen 30 minuten rijden bevinden van een apotheek die medicinale cannabisproducten verkoopt, aldus de krant.

Andrew Turnage, uitvoerend directeur van de Georgia Medical Cannabis Access Commission, zei dat de apotheekregel “geweldig nieuws” was.

“Het helpt zowel onze licentiehouders als, nog belangrijker, onze patiënten,” vertelde hij aan de krant. “Het zal toegang mogelijk maken in vrijwel elke county in de staat.”

PUBLICITE

Hoeveel medicinale cannabis patiënten zijn er in Georgia? Het is een grote vraag die vorige week een minischandaal veroorzaakte.

Het Georgia Department of Public Health onthulde onlangs dat het het aantal geregistreerde patiënten voor medicinaal cannabisgebruik verkeerd had geteld en opgeblazen. Op dit moment zijn er slechts 14.000 actieve patiënten en verzorgers geregistreerd, veel minder dan de 50.000 die eerder werden gerapporteerd.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed