Connect with us

De Franse regering begraaft medicinale cannabis

Gepubliceerd

on

Medicinale cannabis in Frankrijk

Ondervraagd door parlementslid Caroline Janvier tijdens de behandeling van de PLFSS 2024 door de commissie sociale zaken van de Nationale Assemblee, zei de Franse minister van Volksgezondheid, Aurélien Rousseau, op woensdag 11 oktober dat het experiment met medicinale cannabis in 2024 zou aflopen zonder te worden veralgemeend.

PUBLICITE

Hij bevestigde dat er een oplossing zou komen voor de huidige deelnemers aan het experiment, die hun behandeling zouden moeten kunnen voortzetten.

De heer Rousseau bevestigde echter de positieve bevindingen gerapporteerd door patiënten, die niet zouden worden gemeten door de proef die is opgezet om het voorschrijf- en distributiecircuit voor therapeutische cannabis te evalueren.

“We bevinden ons in een situatie waarin we klinische feedback hebben die wijst op een voordeel voor de patiënt,” zei de heer Rousseau.

Verder verschool hij zich achter het ontbreken van een Europese vergunning voor het op de markt brengen van medicinale cannabis om de weigering om het op grote schaal beschikbaar te maken te verklaren. behandelingen op basis van cannabis zijn al beschikbaar in 20 Europese landen, waaronder Duitsland.

PUBLICITE

Hij wees erop dat zo’n vergunning tegen 2025 beschikbaar zou moeten zijn, anders zou compassionate access, dat per definitie zeer restrictief is, kunnen worden ingevoerd.

PUBLICITE

In de tussentijd moet een wijziging van het socialezekerheidsbudget (PLFSS 2024) worden voorgesteld om ervoor te zorgen dat alle deelnemers aan de proef ervan kunnen blijven profiteren.

Tal van patiëntenverenigingen, Franse medicinale cannabisbedrijven en een partijoverstijgende groep parlementsleden hadden zich verenigd om de veralgemening van medicinale cannabis op te nemen in de PLFSS 2024. Deze laatste, gepubliceerd in Libération, stelde dat “het negeren van de positieve resultaten van het experiment en het niet uitbreiden van de toegang tot medicinale cannabis in 2024 een verraad zou zijn aan degenen die lijden aan kanker, epilepsie, multiple sclerose of andere chronische pijn”.

Medicinale cannabis zou op middellange termijn 300.000 Franse patiënten kunnen helpen en bijna €300 miljoen per jaar opleveren.

Click to comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed