Connect with us

Het Amsterdamse Cannabis College kondigt na 25 jaar sluiting aan

Gepubliceerd

on

Cannabis College Amsterdam
Volg ons op Facebook

Het Amsterdam Cannabis College heeft officieel de sluiting aangekondigd van haar pand in het hart van de Amsterdamse Wallen. Na 25 jaar trouwe dienst als het centrale instituut van de cannabisgemeenschap betreurt het College deze beslissing.

PUBLICITE

Het pand, dat een kwart eeuw geleden werd opgericht aan de Oudezijds Achterburgwal, is een belangrijk ontmoetingspunt geweest voor de internationale cannabisgemeenschap en heeft onderdak geboden aan vele belangrijke evenementen, educatieve programma’s en gemeenschapsinitiatieven.

Helaas heeft het Cannabis College vanwege veranderende financiële overwegingen ervoor gekozen om al zijn activiteiten over te hevelen naar een online platform. Vanaf 1 januari 2024 zullen alle evenementen, cursussen en volledige onderwijsprogramma’s uitsluitend plaatsvinden op de officiële website, www.cannabiscollege.com.

“Hoewel we enthousiast zijn over de mogelijkheden die ons online platform biedt, begrijpen we de sentimentele waarde die verbonden is aan onze fysieke locatie. De beslissing om onze deuren te sluiten is niet lichtvaardig genomen en we willen onze diepe dankbaarheid aan de gemeenschap uitspreken voor hun 25 jaar onwrikbare steun. Nu we aan een nieuw hoofdstuk beginnen, nodigen we de gemeenschap uit om samen met ons de herinneringen en mijlpalen van onze vestiging door de jaren heen te vieren. We blijven ons inzetten voor het bevorderen van een gevoel van gemeenschap en verbondenheid, zij het in een andere setting,” zei voorzitter Gio Dronkers in een persbericht van CannabisIndustrie.nl.

Over Amsterdam Cannabis College

Het Amsterdams Cannabis College is in 1997 opgericht door de Nederlandse filantroop Henk Poncin en zijn collega’s van de actiegroep Green Prisoners Release. Het is een voorlichtingscentrum voor het publiek dat de heilzame aspecten van de Cannabis sativa L. plant promoot.

PUBLICITE

Het nieuwe informatiecentrum en de biologische cannabistuin opende zijn deuren in 1998 in een monumentaal zeventiende-eeuws huis in Amsterdam. In de loop van haar bestaan heeft het College een cruciale rol gespeeld bij het voorlichten van het publiek over de Cannabisplant en advies gegeven over het veilige gebruik van recreatieve en medicinale cannabis door middel van workshops, tutorials en B2B-diensten.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed