Connect with us

Het Californische wetsvoorstel om coffeeshops te legaliseren wacht nu op de handtekening van de gouverneur

Gepubliceerd

on

Cannabiscafé in Californië

Het Californische wetsvoorstel dat cannabis dispensariums toestaat om niet-cannabis eten en drinken aan te bieden op hun terrein is officieel onderweg naar het bureau van de gouverneur.

PUBLICITE

Dagen nadat de Senaat een licht gewijzigde versie van het oorspronkelijke wetsvoorstel had aangenomen, keurde de Californische Assemblee het wetsvoorstel maandag met 48-7 stemmen goed. Het wetsvoorstel gaat nu naar gouverneur Gavin Newsom.

Nieuwe mogelijkheden voor cannabis dispensariums

Het wetsvoorstel zou lokale overheden toestaan om cannabis consumptieruimtes toe te staan om niet-cannabis voedsel en niet-alcoholische dranken te bereiden en te verkopen in hun faciliteiten. De verkoop van alcoholische dranken in Cannabis cafés zou verboden blijven, net als het roken van tabak.

De wetgeving zou ook expliciet “live muzikale of andere optredens toestaan op het terrein van een detailhandelaar of microbedrijf met een vergunning onder deze divisie, in het gebied waar cannabisconsumptie is toegestaan, en de verkoop van kaartjes voor dergelijke optredens”.

Kleinhandelaars en microzaken zouden vers bereid voedsel en drank mogen aanbieden, maar het wetsvoorstel beperkt de verkoop van voorverpakt voedsel tot kleinhandelaars, wat in lijn is met de voorschriften die het Department of Cannabis Control (DCC) eind vorig jaar heeft aangenomen.

PUBLICITE

Het wetsvoorstel werd onderweg herzien om te verduidelijken dat voedsel en dranken op basis van hennep niet beschouwd worden als “niet-cannabis” producten die verkocht mogen worden in coffeeshops. Er staat ook in dat niet-cannabis producten “gescheiden en apart van alle cannabis en op cannabis gebaseerde producten in het pand moeten worden opgeslagen en uitgestald”.

PUBLICITE

In de praktijk hadden sommige Californische bedrijven oplossingen gevonden om cannabisconsumptie op het terrein toe te staan en toch voedsel beschikbaar te houden voor klanten – maar ze opereerden in een grijs gebied door samen te werken met restaurants.

Gouverneur Newsom heeft nog geen publiekelijk commentaar gegeven op het project, maar is al lange tijd voorstander van cannabislegalisering.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed