Connect with us

Californië vraagt analyselaboratoria om THC-niveaus niet op te blazen

Gepubliceerd

on

Laboratoriumwinkels in Californië

Cannabisregulatoren in Californië hebben verschillende waarschuwingen verstuurd waarin ze staatsgelicentieerde testlaboratoria vragen om testresultaten nauwkeurig te rapporteren of strenge straffen tegemoet te zien, waaronder mogelijke intrekking van de licentie.

PUBLICITE

De laboratoriumafdeling van het Department of Cannabis Control (DCC) is begonnen met inspecties om testresultaten te bevestigen (of niet) van bloemen en andere cannabisproducten die al getest zijn, volgens een e-mailbericht dat donderdag naar erkende laboratoria is gestuurd en is verkregen door MJBizDaily.

“Het willekeurig testen van over-the-counter producten zal doorgaan om consumenten de zekerheid te geven dat de cannabisproducten die ze kopen getest zijn en dat de resultaten van die testen accuraat zijn,” vertelde Nicole Elliott, directeur van het DCC, via een e-mail op vrijdag aan MJBizDaily.

De brief waarschuwt testlaboratoria dat het opblazen van het THC-gehalte en het vervalsen van wetenschappelijke gegevens een overtreding is van de staatswet.

“Het rapporteren van onjuiste resultaten en het vervalsen van gegevens zal resulteren in actie tegen uw licentie, tot en met intrekking,” waarschuwt de kennisgeving.

PUBLICITE

Als de resultaten die bevestigd zijn door de DCC niet overeenkomen met de resultaten van tests die zijn uitgevoerd door laboratoria, kunnen bedrijven gedwongen worden om hun producten van een ander label te voorzien, aldus de DCC.

“Dit kan ook leiden tot het terugroepen en/of embargo van cannabis of op cannabis gebaseerde producten”, aldus de waarschuwing.

Waarom THC-gehaltes opblazen?

De studies tonen aan dat de prijs van een product, het THC-percentage en de aanbevelingen van de budtender de belangrijkste factoren zijn waarmee consumenten rekening houden bij het kiezen van hun cannabis. Er is echter een onevenredig grote focus op het THC-percentage, deels door de misvatting dat potentie direct gerelateerd is aan productkwaliteit, en deels door een gebrek aan begrip van de belangrijke rol van terpenen en andere cannabinoïden.

Deze focus op THC-gehalte heeft cannabisbedrijven (merken, kwekers, distributeurs) aangemoedigd om het systeem te bespelen, vooral wanneer de economische omstandigheden moeilijk zijn voor legale exploitanten. Als consumenten gefixeerd blijven op het THC-gehalte, zijn sommige bedrijven bereid om klanten te bedriegen omdat ze hen meer kunnen aanrekenen.

PUBLICITE

Hoog THC-gehalte cannabisproducten worden duurder, wat sommige cannabisbedrijven en analyselaboratoria die willen frauderen heeft aangemoedigd om resultaten te manipuleren. De industrie noemt deze praktijk “labshoppen”.

Regelgeving vereist over het algemeen dat het THC-gehalte dat op het etiket staat binnen een relatief percentagebereik van de werkelijke testresultaten ligt. In Californië is deze drempel 10%, waardoor bepaalde laboratoria de resultaten kunnen vervalsen of merken creatief kunnen zijn in hun claims.

Deze dubieuze praktijken hebben geleid tot een systematisch probleem van vermogensinflatie, schadelijk voor alle betrokkenen. lab shopping heeft er vaak voor gezorgd dat de slechtste merken en laboratoria betere resultaten kregen, terwijl merken met een hoge werkzaamheid en laboratoria die de wetenschap hoog in het vaandel hebben staan eronder hebben geleden.

In de afgelopen jaren hebben staatsagentschappen in Arizona, Colorado, Florida en Nevada het optreden tegen niet-conforme testlaboratoria opgevoerd, waarbij zware boetes werden opgelegd en in sommige gevallen licenties werden opgeschort.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed