Connect with us

Het eerste medicijn op basis van cannabis dat in het Verenigd Koninkrijk wordt gekweekt, wordt eind 2023 verwacht

Gepubliceerd

on

Van cannabis afgeleide geneesmiddelen in het Verenigd Koninkrijk

Dalgety, de Britse producent van medicinale cannabis, heeft een nieuwe distributieovereenkomst aangekondigd met Grow Pharma die de commerciële distributie van THC-rijke medicijnen op recept van farmaceutische kwaliteit op de Britse markt mogelijk maakt.

PUBLICITE

Het eerste product van Dalgety, dat eerder dit jaar een licentie kreeg voor het kweken van medicinale cannabis, zal naar verwachting eind 2023 beschikbaar zijn, waarmee het het eerste medicijn op basis van cannabis is dat in het Verenigd Koninkrijk wordt gekweekt en kan worden voorgeschreven aan patiënten.

James Leavesley, Chief Operating Officer bij Dalgety, zei: “We zijn meer dan twee jaar geleden in gesprek gegaan met Grow en delen hun ambitie om toonaangevend te zijn in de medische cannabisindustrie. Van de teelt tot de verwerking tot de ervaring van patiënten, we zitten op één lijn wat betreft ons doel om de hoogste kwaliteit medicijnen en diensten te leveren aan patiënten. Ik ben verheugd aan te kunnen kondigen dat deze overeenkomst tot stand is gekomen”.

Verwacht wordt dat de Britse markt voor medische cannabis tegen 2026 meer dan £1 miljard zal bedragen, wat zal bijdragen aan de economische groei in het Verenigd Koninkrijk.

Dalgety is opgericht in 2016 en heeft sindsdien verschillende partijen cannabis geproduceerd voor commercieel gebruik.

PUBLICITE

James Leavesley voegde hieraan toe: “De afgelopen vijf jaar was er geen zekerheid over de teelt van medicinale cannabis in het Verenigd Koninkrijk, waardoor de industrie uitsluitend afhankelijk was van import, een complex proces dat gevolgen heeft voor de consistentie van de levering van voorgeschreven medicijnen aan patiënten. We zetten ons in om de toegang van patiënten tot medicinale cannabis te verbeteren en ervoor te zorgen dat ze consistente medicijnen van hoge kwaliteit kunnen krijgen die hier in het Verenigd Koninkrijk in een sterk gereguleerde omgeving worden geproduceerd.”

Grow Pharma is een van de grootste distributeurs van cannabismedicijnen in het Verenigd Koninkrijk.

Pierre van Weperen, CEO van Grow Pharma, zei over de deal: “We hebben ons altijd gericht op de behoeften van de patiënt en het is duidelijk dat Dalgety dit als onderdeel van haar aanpak heeft gehoord en begrepen en het belang hiervan op de lange termijn erkent. Onze gesprekken zijn hier vanaf het begin op gericht geweest. Alles wat de toeleveringsketen in het Verenigd Koninkrijk vereenvoudigt en duurzamer maakt, zal een enorm verschil maken voor de sector.”

“Dit is een uiterst positieve samenwerking voor Grow, dat in staat is om in het Verenigd Koninkrijk geproduceerde geneesmiddelen met toonaangevende expertise op de farmaceutische markt te brengen.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed