Connect with us

Het is officieel: roken van cannabis verboden op de Amsterdamse Wallen

Gepubliceerd

on

Roken van cannabis verboden in de straten van Amsterdam

Op donderdag 25 mei begon een nieuw tijdperk op de Amsterdamse Wallen met de officiële inwerkingtreding van het verbod op het roken van cannabis op straat.

PUBLICITE

Het verbod maakt deel uit van een stadsbrede inspanning, aangevoerd door burgemeester Femke Halsema, om de beroemde buurt meer gastvrij te maken voor haar bewoners en werknemers.

Er zijn borden geplaatst in de grachtengordel van de wijk De Wallen, die bekend staat om zijn bordelen en coffeeshops, die elk jaar miljoenen toeristen trekken maar overlast veroorzaken voor de bewoners. Naar verluidt is ongeveer 10-15% van de toeristenindustrie in Amsterdam op de Wallen gevestigd.

Overtreders van de nieuwe wet krijgen een boete van 100 euro (ongeveer 110 dollar).

De wet werd eerder dit jaar voorgesteld door de gemeenteraad van Amsterdam.

PUBLICITE

“De bewoners van de Oude Stad hebben veel last van het massatoerisme en het misbruik van alcohol en drugs op straat. Toeristen trekken ook straatdealers aan die op hun beurt criminaliteit en onveiligheid veroorzaken. De sfeer kan onheilspellend worden, vooral ’s nachts. Mensen die onder invloed van alcohol lange tijd op straat rondhangen. Bewoners slapen slecht en de buurt wordt gevaarlijk en onleefbaar”, zei de gemeente destijds in een persbericht.

“Een rookverbod op straat moet de overlast verminderen. We overwegen ook een verbod op de aankoop van softdrugs op bepaalde tijden. Als de overlast niet voldoende afneemt, zullen we de mogelijkheid onderzoeken om roken op caféterrassen te verbieden”, voegde het stadsbestuur eraan toe.

De gemeenteraad heeft het voorstel eerder deze maand definitief goedgekeurd.

Voorlopig “mogen mensen nog steeds roken binnen en op de terrassen van coffeeshops die cannabis en hasj verkopen in de wijk en andere delen van de stad”.

PUBLICITE

Het verbod op het roken van cannabis is onderdeel van een poging van Femke Halsema, de eerste vrouwelijke burgemeester van Amsterdam, om de omstandigheden op de Wallen te verbeteren.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed España

Newsweed is het eerste Franse medium voor legaal en wereldwijd cannabisnieuws - © Newsweed