Connect with us

Jersey decriminaliseert de jure cannabis voor persoonlijk gebruik

Gepubliceerd

on

Jersey decriminaliseert cannabis
Volg ons op Facebook

Jersey, een klein eiland met een apart rechtssysteem, heeft nieuwe wetgeving aangenomen die wordt omschreven als een “stap voorwaarts” in de richting van depenalisering van het bezit van kleine hoeveelheden cannabis en andere klasse B en C drugs.

PUBLICITE

De recente wetswijziging die door de wetgevers is aangenomen, neemt afstand van traditionele punitieve benaderingen van drugsgerelateerde overtredingen in de richting van openbare gezondheid en sociaal welzijn in plaats van criminalisering.

Een stap in de richting van decriminalisering

Met de nieuwe wetgeving kunnen reovertreders die betrapt worden op het bezit van kleine hoeveelheden klasse B- en C-drugs strafrechtelijke vervolging vermijden. Terwijl eerdere richtlijnen enige clementie boden aan mensen die voor de eerste keer een overtreding begingen, breidt de gewijzigde wet deze aanpak nu uit naar mensen die herhaaldelijk worden betrapt, waarbij de strenge strafrechtelijke sancties worden vervangen door een boete van niveau 1 van £200. De stap wordt toegejuicht als een “stap naar decriminalisering” door minister van Huisvesting Sam Mézec, die het belang herhaalt van het behandelen van recreatieve cannabisgebruikers met medeleven in plaats van hen te onderwerpen aan het stigma en de gevolgen van een strafblad.

Simon Harrison, vertegenwoordiger van End Cannabis Prohibition Jersey (ECPJ), ziet de wetswijziging als een logische stap in de evolutie van het drugsbeleid van Jersey. Hij merkt op dat boetes weliswaar de norm blijven, maar dat overtreders door het ontbreken van een gerechtelijke procedure een permanent strafblad kunnen vermijden, waardoor de langetermijnimpact op hun leven en toekomstperspectieven wordt beperkt.

Ondanks deze vooruitgang zijn er nog steeds enkele inconsistenties in de Jersey drugwetten. Bijvoorbeeld, terwijl het bezit van cannabisbloem of -hars kan leiden tot een boete, blijft cannabisolie geclassificeerd als een klasse A drug met nultolerantie. De ECPJ wil deze ongelijkheden aanpakken en pleiten voor verdere hervormingen om gelijkheid en consistentie in het wettelijke kader te garanderen.

PUBLICITE

Economische voordelen van de cannabismarkt

Naast de sociale implicaties zijn de wetgevers van Jersey zich ook bewust van het economische potentieel van de cannabismarkt. Zich bewust van de uitbreiding van de medische cannabisindustrie, heeft de overheid stappen ondernomen om het voor cannabisbedrijven makkelijker te maken om op het eiland te opereren. Deze maatregelen omvatten wijzigingen aan de Proceeds of Crime Act, die de regelgevingsprocessen stroomlijnen en een investeringsvriendelijke omgeving bevorderen.

gezondheid, ongelijkheid en economische welvaart prioriteit krijgen.

Door een uitgebalanceerde en meer compassionele benadering van drugsdelicten te kiezen, schept Jersey een precedent voor andere Britse rechtsgebieden die te maken hebben met de complexiteit van drugsregulering en de wens om een rechtvaardiger en effectiever drugsbeleid na te streven.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed