Connect with us

Verenigd Koninkrijk versoepelt beperkingen op hennepteelt

Gepubliceerd

on

Hennep in het Verenigd Koninkrijk

De Britse regering heeft belangrijke wijzigingen aangebracht in de regelgeving voor de teelt van industriële hennep, met als doel de groei van de sector te bevorderen en investeringen aan te moedigen.

PUBLICITE

Grotere mogelijkheden voor boeren

Veranderingen in de hennep vergunningsregels zullen het landschap van de hennep teelt in het Verenigd Koninkrijk veranderen. Volgens de Farmers Guide, zullen de herzieningen de geldigheid van hemp licenties verlengen tot zes jaar, wat boeren meer stabiliteit en planningsmogelijkheden voor de langere termijn biedt. Daarnaast krijgen aanvragers de mogelijkheid om de start van de teelt maximaal een jaar uit te stellen, zodat nieuwkomers zich goed kunnen voorbereiden op de hennep markt.

Een opmerkelijke verandering is de flexibiliteit die boeren met een vergunning krijgen als het gaat om waar ze hennep kunnen verbouwen. Voorheen beperkt tot specifieke percelen, kunnen boeren hennep nu opnemen in hun vruchtwisselingsstrategieën op hun goedgekeurde boerderijen. Deze verandering biedt niet alleen operationele flexibiliteit, maar is ook bedoeld om het potentieel van industriële hennep als een duurzaam en veelzijdig gewas voor de landbouw in het Verenigd Koninkrijk te stimuleren.

Minister van Voedsel Mark Spencer benadrukt het potentieel van hennep om nieuwe inkomstenbronnen te ontsluiten en de bio-economie te ontwikkelen zonder de voedselproductie in gevaar te brengen. Dit gevoel wordt herhaald door Jamie Burrows van de National Farmers Union, die erop wijst dat hennep een duurzaam gewas is dat bijdraagt aan koolstofvastlegging en minimale inputs vereist in vergelijking met traditionele gewassen zoals koolzaad.

Regelgeving en groei van de industrie

De veranderingen hebben steun gekregen van een aantal partijen, waaronder de National Farmers’ Union, die hennepteelt ziet als een manier om de landbouwactiviteiten te diversifiëren tegen de achtergrond van toenemende problemen voor traditionele gewassen. Het initiatief van de regering maakt deel uit van de inspanningen om de regeldruk te verminderen, wat de groei van hennep landbouw en aanverwante industrieën zal vergemakkelijken.

PUBLICITE

Vooruitkijkend heeft de Britse regering aangegeven dat ze bereid is om de THC-drempel voor industriële hennep opnieuw te bekijken. Door advies te vragen aan de Adviesraad voor het Misbruik van Drugs zou het mogelijk zijn om de THC-limiet te verhogen van 0,2% naar 0,3%, wat in overeenstemming zou brengen met de internationale normen. Desondanks houdt de regering vast aan haar standpunt ten aanzien van illegale cannabisactiviteiten en benadrukt ze het belang van openbare veiligheid en wetshandhaving.

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed