Connect with us

Jersey stemt tegen decriminalisering cannabis

Gepubliceerd

on

Decriminalisering van cannabis afgewezen in Jersey
Volg ons op Facebook

Jersey heeft met één stem verschil besloten om cannabis niet uit het strafrecht te halen. In plaats daarvan stemde het Britse kroonkabinet om ministers te vragen terug te komen met voorstellen om de wetten te versoepelen die het gebruik beperken, dat in de praktijk al meer of minder gedecriminaliseerd is.

PUBLICITE

Eén stap terug, één stap vooruit

Na een debat van bijna vier uur gedurende twee dagen eind vorige maand, stemde de Statenvergadering – het parlement van Jersey – voor verwerping van het voorstel met 23 stemmen tegen 22, met één onthouding.

Twee delen van de motie van parlementslid Tom Coles, die het initiatief nam tot het voorstel over toekomstige benaderingen van de legalisering en regulering van cannabis, zullen later dit jaar echter opnieuw aan de Vergadering worden voorgelegd.

Het voorstel van Tom Coles omvatte een aanvaardbare gramdrempel, beperkingen op consumptiegebieden en beperkingen op het rijden onder invloed.

Toekomstige debatten over de kwestie, die in de herfst zullen plaatsvinden, zullen zich naar verwachting richten op waar en wanneer het aanvaardbaar is om cannabis te consumeren. Ze moeten ook bekijken hoe staten kunnen optreden tegen iedereen die onder invloed van de drug rijdt.

PUBLICITE

Simon Harrison, die End Cannabis Prohibition Jersey leidt, zei dat hij niet helemaal ontmoedigd was. “Het was een gedeeltelijk succes… [Het zet ons op weg naar het ontwikkelen van regelgeving over hoe we in de toekomst met cannabis kunnen omgaan,” meldt de BBC.

Jersey is snel uitgegroeid tot een aantrekkingspunt voor Britse cannabisondernemers, met meer dan 60 miljoen pond aan investeringen van medische cannabisbedrijven sinds 2016, volgens de minister voor economische ontwikkeling van de Kanaaleilanden.

Nieuw hoofd cannabis panel

Ondertussen is de Britse advocate Sarah Clover, die gespecialiseerd is in de regulering van cannabisteelt, benoemd tot voorzitter van de Jersey Cannabis Advisory Board (JCAB). De onafhankelijke organisatie brengt bedrijven en andere belanghebbenden in de gereguleerde cannabisindustrie samen om de sector en de regulering ervan op het eiland te ontwikkelen.

Mevrouw Klaver zei dat de JCAB wil dat het eiland een wereldleider wordt in de gereguleerde cannabisindustrie.

PUBLICITE

“Het JCAB is zeer actief in het promoten van Jersey als een wereldwijd toonaangevend centrum voor de ontwikkeling van de cannabissector, wat een geweldige impuls zal zijn voor de economie van het eiland. Met een effectieve coördinatie kunnen cannabisbedrijven en regelgevende instanties zij aan zij werken om de reputatie van Jersey als centrum van kwaliteit en hoge normen te waarborgen.”

“Jersey heeft een aantal voordelen in deze sector en de toekomst ziet er rooskleurig uit,” meldt de BBC.

Niet ver daarvandaan wil het eiland Man zijn aanbod van medicinale cannabis uitbreiden.

 

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed