Connect with us

Marokkaanse hasjproducenten boycotten de Israëlische markt om Gaza te steunen

Gepubliceerd

on

Marokkaanse Hasj
Volg ons op Facebook

Marokkaanse hasjproducenten/kleinhandelaars, die tot nu toe hebben geprofiteerd van de Israëlische vraag, hebben een boycot aangekondigd, waarbij ze zich beroepen op hun solidariteit met de lijdende Palestijnen in Gaza.

PUBLICITE

Marokko is van oudsher een belangrijke speler in de cannabishandel, vooral in de productie van hasj. De Rif-regio in het noorden van het land staat synoniem voor intensieve en extensieve cannabisteelt, levert aan heel Europa, en nog een beetje meer. Omdat de reputatie van het product op de eerste plaats komt, zijn kopers over het algemeen op zoek naar een product van goede kwaliteit dat een hele regio in stand houdt.

De geopolitiek van hasj

De beslissing om Israëlische kopers te boycotten betekent een grote breuk met de status quo. Israëlische drugdealers, gewend aan Marokkaanse hasj, staan nu buitenspel tegen een achtergrond van geopolitieke spanningen. Een anonieme Israëlische dealer, geïnterviewd door de Israëlische krant Haaretz, betreurde de geleden financiële verliezen, wat de economische impact van de boycot aangeeft.

Een hasjverkoper uit het Rifgebergte, alleen geïdentificeerd als R., bevestigde dat er inderdaad een boycot was opgelegd aan Israëlische verkopers. “Waarom zouden Israëli’s hun brood kunnen verdienen met de verkoop van Marokkaanse hasj, terwijl onze Palestijnse broeders honger lijden en in onmenselijke omstandigheden leven”, vertelde hij Mako.

“Ga het ergens anders kopen. We verkopen geen hasj meer aan de Israëli’s. Voor de oorlog dreven we hier handel met hen. Smokkelaars en verkopers kwamen hier en verdienden veel geld. Nu is dat voorbij”, verklaarde hij.

PUBLICITE

Hoewel Israël een relatief klein aandeel heeft in de Marokkaanse exportmarkt voor hasj, zijn de gevolgen diep gevoeld.

“De hasjdealers in Marokko willen ons geen hasj meer verkopen, rechtstreeks of via tussenpersonen,” vertelde een Israëlische drugsdealer aan de Israëlische krant N12, “Ze besloten ons te boycotten vanwege de oorlog. We hebben veel geld verloren sinds de oorlog. Minstens tientallen miljoenen shekels”.

De boycot benadrukt ook het complexe netwerk van spelers die betrokken zijn bij de drugshandel. Van Marokkaanse telers tot Israëlische smokkelaars, de toeleveringsketen overschrijdt grenzen en tart elke categorisering. De betrokkenheid van verschillende spelers, waaronder Joodse studenten die smokkelaars zijn geworden, benadrukt de poreuze aard van de illegale netwerken.

Voor Israël versterkt de boycot het geopolitieke isolement dat het gevolg is van de aanhoudende conflicten in de regio. Buurlanden distantiëren zich steeds meer van Israël, met gevolgen die verder gaan dan de drugshandel.

PUBLICITE

Aurélien richtte Newsweed op in 2015. Hij is vooral geïnteresseerd in internationale regelgeving en de verschillende cannabismarkten en heeft ook een uitgebreide kennis van de plant en het gebruik ervan.

Websites van partners

Koop de beste gefeminiseerde cannabiszaden van Original Sensible Seeds, inclusief hun vlaggenschip Bruce Banner #3.

Trending

Vind ons op logo Google NewsNewsEn elders :Newsweed FranceNewsweed ItaliaNewsweed EspañaNewsweed PortugalNewsweed Deutschland

Newsweed is de toonaangevende bron van legale cannabisinformatie in Europa - © Newsweed